28.11.2021 |
Territoris.cat

El Fons Específic arriba a Lleida per enfortir el teixit associatiu

El fons és resultat del conveni de col·laboració signat al novembre de 2015 entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.  

Assemblea Coordi amb direccio general coop al desenvolupament ACCD
Assemblea Coordi amb direccio general coop al desenvolupament ACCD
El Fons Específic arriba a Lleida per enfortir el teixit associatiu

El Fons Específic està destinat a l’enfortiment de l’estructura i capacitats de les ONGD de les comarques de Lleida compromeses amb la lluita per la igualtat de gènere, els Drets Humans i la Pau. El principal objectiu del Fons específic és enfortir l’estructura i millorar les capacitats de les ONGD locals de la demarcació de Lleida, per això, les despeses subvencionables són l’estructura de l’entitat, la formació de les persones membres de les entitats i accions puntuals d’Educació per al Desenvolupament. El Fons Específic vol enfortir el teixit associatiu de base, per això s’adreça només a les entitats amb seu social i fiscal a Lleida, que formen part de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i amb uns recursos i una estructura limitada.

Així doncs, el Fons Específic és fruit de la tasca de les Coordinadores envers la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat conjunta de disminuir l’escletxa de desigualtat dins el propi teixit associatiu català del sector de la cooperació, pau i drets humans al territori català.

Ser més forts per caminar amb més fermesa cap als objectius proposats

L’objectiu d’enfortir el teixit associatiu persegueix un objectiu superior: que les entitats siguin capaces d’exercir la seva incansable lluita per Justícia Global amb més energia i més capacitat transformadora. En moments com l’actual, de gran aprimament pressupostari per part de les administracions públiques de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament, algunes entitats veuen el fons específic com una alenada d’aire fresc per continuar la seva tasca.

Així mateix, les entitats veuen el Fons Específic com una eina per accedir a altres finançaments com per exemple la Convocatòria Territorial o també la convocatòria de Subvencions Generals de l’ACCD. La Coordinadora acollirà, els dies 10, 14 i 17 de març les formacions corresponents a aquestes dues convocatòries que s’emmarquen en el nou Enfocament Estratègic basat en l’enfocament de Gènere i Drets Humans que recull i impulsa el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2015-2018.

A continuació trobareu tota la informació sobre la convocatòria de subvencions 2016 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament que s’acaba de fer pública:

http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/orfes/convocatoria-subvencions-2016/index.html

El Fons Específic arriba a Lleida per enfortir el teixit associatiu
comentaris