Front comú a Linyola per evitar les plantacions de marihuana en els conreus de panís

Davant de la proliferació d'aquesta pràctica, els Mossos d'Esquadra aconsellen denunciar els fets, de la mateixa manera que en els robatoris, de productes i estris agrícoles.

Reunió per obrir front comú contra les plantacions de marihuana.
photo_camera Reunió per obrir front comú contra les plantacions de marihuana.

Malgrat que el cap de l'Àrea Policial Pla d'Urgell-Garrigues, Benedicte Castilla ha volgut traslladar tranquil·litat i confiança als pagesos de Linyola, aquests continuen amb la inquietud davant del que consideren una proliferació de plantacions de marihuana entre els conreus de panís, quan s'apropa la temporada de collita. Castilla ha explicat que la manera d'actuar dels cultivadors d'aquest estupefaent ha variat, després que els Agents Rurals realitzessin vols de reconeixement en els que van localitzar les plantacions. Si en anys anteriors es feien petites parcel·les en l'interior dels camps de panís, actualment les col·loquen més disperses per tal que no es puguin detectar.
 

Tot i així, Castilla ha afegit que no es tenen proves de què es tracti de bandes organitzades, i en tot cas si es pogués demostrar, es portarien a terme altres línies d'investigació. Segons el cap policial, l'inconvenient és que en la majoria dels casos no es pot identificar als propietaris de les plantes, per la qual cosa les actuacions suposen una càrrega de treball pels agents de la comissaria.

Castilla ha recomanat als pagesos que en el cas de trobar petites quantitats de marihuana, els mateixos pagesos, les arranquin, i si les quantitats som superiors, que truquin directament a la comissaria de Mollerussa, perquè siguin aquests els que facin l'actuació, i així evitin el temor a les represàlies, que també són denunciables, segons el responsable policial.

Per la seva banda l'alcalde de Linyola Alex Mases ha mostrat el suport del consistori per tal de poder dur a terme vols preventius amb drons, en el cas que els pagesos tinguin sospites de plantacions en els conreus. Per altra banda Mases, ha afegit, que la coordinació entre els diferents agents implicats, ha de ser la manera de resoldre aquesta pràctica a la comarca.

Els pagesos també han mostrat la preocupació pels robatoris de pales de regar, estris agrícoles, i productes agrícoles, que després es comercialitzen en el mercat negre. Al respecte Castilla, ha insistit en el fet de denunciar, ja que és l'única manera que els cossos de seguretat tenen manera d'actuar. El responsable policial, ha explicat que la regió policial de Ponent, fa reunions i controls periòdics en les deixalleries, per tal d'identificar possibles articles procedents de robatoris, i també es recomana als propietaris de denúncies en cas de sospita.

L'alcalde de Linyola ha afegit que la voluntat del consistori, és organitzar reunions periòdiques amb la cooperativa i els pagesos, per tractar temes del seu interès.

Comentaris