20.10.2021 |

La Fundació Sorigué presenta el seu nou projecte ‘MOVIEMENT'

La Fundació Sorigué i Magical Media organitzen la 1a Trobada Internacional d’Escoles de Cinema (MOVIEMENT) que reunirà a joves talents amb professionals de prestigi del sector cinematogràfic i audiovisual.

Moviement-Interior
Membres organitzadors Moviement
La Fundació Sorigué presenta el seu nou projecte ‘MOVIEMENT'

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres 9 d’abril al Magical Media de Lleida i ha comptat amb la presència d’Ana Vallés, directora de la Fundació Sorigué; l’Il·Im. Sr. Àngel Ros, alcalde de Lleida; el Sr. Juan Ferrer, director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya; així com dels representants de les escoles i universitats participants en la primera edició de 2015: l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC, Universitat de Barcelona), l’Escola de la Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat Autònoma de Madrid (ECAM), l’Escola Nacional d’Experimentació i Realització Cinematogràfica  (ENERC), el circuit de curtmetratges Kimuak del País Basc i la Universitat de Lleida .

L’objectiu és crear una plataforma de coneixement que promogui el talent dels més joves com a font per al futur del cinema i que connecti aquesta disciplina amb el videoart, la fotografia, la dansa, la literatura, la filosofia, la música, la tecnologia i la ciència.

La primera edició ‘MOVIEMENT. Fundació Sorigué’ tindrà lloc a l’abril de 2015 amb la col.laboració de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, qui amb 20 anys d’experiència en festivals internacionals, establirà sinergies amb la Fundació Sorigué per crear un punt de networking conjunt.

El treball tècnic d’aquesta trobada es durà a terme al Magical Media de Lleida, centre de continguts audiovisuals que compta amb l’última tecnologia i equipaments per a la producció cinematogràfica.

Participaran en aquesta primera edició alumnes i professors de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC, Universitat de Barcelona), l’Escola de la Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat Autònoma de Madrid (ECAM), l’Escola Nacional d’Experimentació i Realització Cinematogràfica de Buenos Aires (ENERC), el Circuit de curtmetratges Kimuak del País Basc i la Universitat de Lleida (UdL), a través d’un programa de Master Classes i Workshops on compartiran experiències i generaran nous projectes internacionals.

La Fundació Sorigué, vinculada des dels seus inicis amb l’art contemporani, treballa en nous camps que tenen un paper destacat en el seu nou projecte conjunt amb el Grupo Sorigué.

La directora de la Fundació Anna Vallès, ha destacat la importància de l'encontre per fusionar formació, creativitat i desenvolupament; entre escoles de cinema i Universitat, professors i creadors. La música, fotografia, ciència i arquitectura també tindran un paper important ja que els workshops i les classes magistrals es faran en un entorn atípic. Per una banda La Masia Sant Jordi de Mollé, un paratge històric envoltat de natura a la comarca de La Noguera (Lleida), on el grup desenvoluparà part de la seva activitat agrícola i on s’allotjaran els participants en aquesta trobada.

D'altra banda, La Plana del Corb, situada a Balaguer (Lleida), alberga les instal·lacions industrials del grup i expressa la voluntat de retorn a la terra, un dels valors fonamentals del Grupo Sorigué. En aquest indret, on els participants treballaran en tallers a l’aire lliure, s’uneix la investigació, l’evolució tecnològica, el desenvolupament de nous coneixement, l’arquitectura i la conservació de l’entorn natural amb el moviment de terres de la cantera, l’extracció de materials, el cultiu agrícola i el treball de producció industrial.

La Fundació Sorigué presenta el seu nou projecte ‘MOVIEMENT'
comentaris