29.07.2021 |
Territoris.cat

La Generalitat completa el desplegament de la fibra òptica a l'eix de l'A-2 entre Lleida i Cervera

L'objectiu és que en 2020 hagi arribat als punts que encara no en tenen com són el nord de Pallars, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Solsonès i les Garrigues

foto tarrega acn interior
Un moment de la reunió a l'Ajuntament de Tàrrega entre l'alcaldessa Rosa Perelló i el secretari de Telecomunicacions, Jordi Puigneró, pel desplegament de la fibra òptica / ACN
La Generalitat completa el desplegament de la fibra òptica a l'eix de l'A-2 entre Lleida i Cervera

Amb l'arribada de la fibra òptica a Tàrrega i Cervera la Generalitat ha completat el desplegament del cable per tot l'eix de l'A-2 entre Lleida i la capital de la Segarra i segons ha anunciat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ''properament'' es presentarà el desplegament al llarg de l'Eix Transversal. Amb la voluntat d'intentar ''vertebrar el país'' en el marc de la connectivitat de la fibra òptica i les bones telecomunicacions, el Govern està fent un desplegament de més de 3.000 quilòmetres de fibra per tal que la connexió a internet a gran velocitat sigui una realitat a totes les comarques al 2020. A Lleida encara manquen punts al Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Solsonès i les Garrigues. El desplegament permet que hi pugui haver diversos operadors alhora de prestar el servei de la fibra a les empreses i els consumidors particulars evitant així el monopoli i afavorint la competència de preus.

Jordi Puigneró ha assenyalat a Tàrrega que el desplegament de la fibra òptica per part de la Generalitat a les terres de Ponent està ''completat d'una forma majoritària'' amb l'arribada a Tàrrega i Cervera a través de l'eix de l'A-2. En aquest sentit, ha explicat que per fer arribar la fibra a un municipi s'ha fe fer a través d'una carretera o eix viari i que això comporta que el Govern hagi de tancar acords amb els titulars de les diferents vies per tal de poder dur a terme la intervenció de forma conjunta. 

El que permet l'arribada de la fibra òptica per part del Govern als municipis és obrir el ventall d'operadors que l'ofereixen als consumidors i d'aquesta manera que no hi hagi un monopoli de la companyia majoritària i per tant una oferta diferent de preus i serveis. Al maig de 2016 va ser quan es va entrar al polígon Riambau de Tàrrega i a l'octubre es va començar a desplegar per la ciutat. 

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, ha destacat que l'arribada de la fibra a la ciutat ''obre les portes'' al desenvolupament de més empreses als polígons industrials i al conjunt de la ciutat. A més a més, la fibra també permet millorar la cobertura de telefonia mòbil. Després de fer-ho a la capital de l'Urgell, el secretari de Telecomunicacions ha presentat el desplegament de la fibra a Cervera. 

La Generalitat completa el desplegament de la fibra òptica a l'eix de l'A-2 entre Lleida i Cervera
comentaris