29.11.2022 |
Territoris.cat

GLOBALleida destinarà més de 181.500 € en projectes estratègics de l'oli i el vi

Amb un 80% provinents del SOC, Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya

GLOBLleida destinarà més de 181.500€ en projectes estratè. 1 inerior
Reunió del Comitè Executiu i Consell General la setmana passada
GLOBALleida destinarà més de 181.500 € en projectes estratègics de l'oli i el vi

El consorci GLOBALleida impulsarà la promoció empresarial dels sectors estratègics de l’oli i del vi al territori per a la qual cosa  destinarà més de 181.500 € els quals provindran, en un 80% del SOC, Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al sector de l'oli es treballa amb la  gestió i impuls de la xarxa de cooperació del Clúster de l’oli d’oliva, en l’elaboració i llançament d’una marca d’oli entre diverses empreses oleícoles de la província de Lleida i en l’assistència tècnica per a la millora de les capacitats de producció, de màrqueting i de comercialització de les empreses oleícoles de Lleida.

El programa Reempresa suposarà dotze nous punts d'atenció a Lleida amb l'objectiu de consolidar el teixit empresarial

En segon lloc, pel que fa al sector del vi s'està treballant en la iniciativa de reforç de la competitivitat del sector vitivinícola a la província de Lleida, amb l'elaboració d'un estudi de la situació actual per tal de definir accions de futur que contribueixin a la millora d’aquest sector.

D'altra banda, i dins els projectes per a aquest 2017, GLOBALleida, com a punt oficial del programa Reempresa a Lleida, ha començat a desenvolupar el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcals, el que suposarà 12 nous punts d’atenció a la província amb l’objectiu de treballar conjuntament  per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat. El programa, un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses, compta ja amb més de 215 empreses inscrites i més de 270 persones reemprenedores interessades a la província de Lleida.

Per últim, des del consorci es va indicar que es donarà continuïtat a la Jornada Endavant, edició que aquest any va reunir a més de 400 assistents interessats en les empreses convidades, PortAventura, Wallapop i Talent Marketing Tour, I la Trobada CONNECTA que en la seva primera edició va reunir a seixanta empreses de Lleida. 

GLOBALleida va donar servei durant l'any 2016 a 5.602 persones i 306 empreses dins l’oferta permanent de serveis en diferents activitats i programes, dins les àrees d’Emprenedoria i empresa, dinamització de la Xarxa Cei, Projectes estratègics i territorials, Finançament, Formació i Talent i ocupació.

El consorci va donar servei durant l'any 2016 a 5.602 persones i 306 empreses

Les xifres i nous projectes es van fer públics divendres en el marc d'una reunió del Comitè Executiu i Consell General, en la qual es va presentar el balanç de les actuacions durant l'any passat així com del seguiment dels projectes proposats per al 2017 en els quals s'està treballant. Segons fonts del consorci aquestes "xifres demostren que el model de gestió utilitzat per a la dinamització de l’economia  lleidatana funciona".

Respecte als resultats de l’àrea de Formació del primer trimestre d'aquest 2017, en les activitats formatives incloses en el catàleg EmForma s’han sol·licitat 39 accions i han participat 668 assistents, amb un augment molt significatiu  en les inscripcions del programa E2, Escola d’Emprenedors pel foment de l’esperit emprenedor amb 15 centres participants, 32 activitats sol·licitades, amb 893 alumnes i 54 professors participants.

En l’àrea de Talent i ocupació pel que fa a la millora professional s’han impartit 9 activitats formatives en les quals han participat 213 persones.

GLOBALleida destinarà més de 181.500 € en projectes estratègics de l'oli i el vi
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement