17.01.2022 |
Territoris.cat

Gonzalo Bernardos destaca que “s’ha de pensar en l’estratègia de l’empresa” en la seva conferència a Lleida

Conferència de Gonzalo Bernardos
Conferència de Gonzalo Bernardos organitzada per ILS Lleida
Gonzalo Bernardos destaca que “s’ha de pensar en l’estratègia de l’empresa” en la seva conferència a Lleida

L’Hotel Condes d’Urgell va acollir ahir la conferència de l’economista Gonzalo Bernardos qui va parlar sobre la continuïtat de les empreses familiars a Lleida i l’estratègia que aquestes han de seguir per obtenir els màxims beneficis. L’acte també va comptar amb les intervencions de Joan Navarro i Andreu Marin, advocats d’ILS Lleida.

Bernardos va començar parlant de la situació actual de l’economia espanyola assegurant que és la millor que hem tingut des de l’arribada de la democràcia. L’economista va destacar que l’any passat Espanya va ser un dels països líders en exportació de béns, tan sols superat per Regne Unit i el Japó.

La continuïtat de les empreses familiars a Lleida - ILS Lleida from Territoris.cat on Vimeo.

Pel que fa als pròxims anys, Bernardos va afirmar que hi haurà una pujada de salaris associada a la potenciació de l’economia per part de l’administració.

El conferenciant va introduir l’eix de la xerrada remarcant la importància que l’empresari pensi en quant val la seva empresa i operi sense mirar al passat. Perquè els empresaris puguin pensar en el preu de la seva empresa, Bernardos va explicar que és important no pensar tan sols en els beneficis sinó també en la quota de lideratge i en l’economia de confiança, factor imprescindible en empreses petites.

El valor que té que l’empresari dediqui un dia al mes a no fer res i pensar en l’estratègia de l’empresa va ser un dels punts que l’economista va recalcar diverses vegades assegurant que per créixer és fonamental tenir una estratègia que plantegi una renovació constant de l’empresa.

La vida de l’empresari no ha d’estar lligada a l’empresa, aquest ha de saber desprendre-se’n quan és necessari, va afirmar Bernardos, que va insistir que és important pensar en el futur de l’empresa, tenint en compte els cicles econòmics que segueix el negoci i coneixent si és possible una successió o si s’ha de vendre abans de que el teu fill l’enfonsi.

Gonzalo Bernardos destaca que “s’ha de pensar en l’estratègia de l’empresa” en la seva conferència a Lleida
comentaris