La família Estany volien agrair la tasca del canaler i dels Agents Rurals

El canaler va evitar que el gos s'ofegués, ja que el Canal d'Urgell donava l'aigua un dia després de recuperar l'animal de companyia

La família Estany amb Rei a la masia familiar
photo_camera La família Estany amb Rei a la masia familiar

Rei, és el nom d'un cadell, pasto alemany, propietat de la família Estany de Bellpuig, que el passat 5 de desembre va desaparèixer de la masia en què es trobava l'animal. Els propietaris van témer que algú podia haver robat l'animal, en tractar-se d'un exemplar de raça de nou mesos, atractiu per la seva constitució, i van denunciar el cas als Agents Rurals.

Després de tres dies de recerca, un empleat dels canals d'Urgell, que feia les tasques de manteniment en el terme d'Anglesola va trobar l'animal, en l'interior del canal, desnodrit i amb símptomes de fatiga, ja que Rei havia intentat, durant tres dies, superar les parets del canal sense aconseguir-lo. El canaler va lliurar l'animal als Agents Rurals en comprovar que portava collar i xip.

ReiEls Agents Rurals, coneixien el cas i van lliurar el gos als seus propietaris, explicant qui l'havia recuperat, i afegint, que si el canaler no hagués recuperat l'animal, s'hauria ofegat, ja que el treballador de la Comunitat General de Regants inspeccionava la seva zona perquè al següent dia es donaria l'aigua al canal.

La família Estany es van posar en contacte amb aquest diari, no pel fet de la història en si, sinó com a mostra d'agraïment, al canaler i als Agents Rurals, ja que Rei era un animal molt estimat per total la família, que feia poc temps que havien perdut un altre gos.

Jaume Estany, va explicar que estaven molt agraïts a la persona que va trobar al Rei i el va lliurar als Agents Rurals, i a aquests per la seva tasca d'entregar-lo a la família.

comentaris