Indignació dels excàrrecs electes de Bell-lloc per la querella de fiscalia

Exregidors de l'Ajuntament de Bell-lloc expliquen a territoris.cat que durant el mandat no van fer altra cosa que treballar pel poble i pels veïns i veure's com a delinqüents és molt trist

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

Ramon Consola i els 'excàrrecs electes de l'Ajuntament de Bell-lloc mostraven la seva indignació pel procés obert per la fiscalia de Lleida, en un presumpte delicte de prevaricació i malversació de fons públics, per cobrar un sou fix sense tenir dedicació exclusiva Consola considera que aquesta situació no ha fet més crear tensió i desconfiança en el municipi, perquè el procés tracta a les persones afectades com a lladres o delinqüents. L'exalcalde afegeix que la fórmula de retribucions s'havia utilitzat en anteriors mandats, com una manera de reduir la despesa del consistori, i no amb l'afany d'incórrer en cap irregularitat.

Cónsola reitera que no han fet res malament i que desconeixia que fos irregular cobrar un sou fix, ja que les seves retribucions i les dels regidors, responien a l'article 166 de la Llei catalana a partir de la qual es regeixen molts ajuntaments per tal que els regidors puguin cobrar.

Montserrat Segura, per la seva banda va explicar que no podia més que estar molesta per la situació, donat que tots els equips de govern no van fer més que treballar pel poble, dedicant moltes hores i havent de gestionar molts fronts, una tasca que no corresponia ni molt menys a la retribució que rebien. És una feina que es fa perquè et preocupa l'estat del benestar de la gent i vols que el poble avanci.

L'alcalde de Bell-lloc Carles Palau no s'ha volgut pronunciar al respecte, en considerar que es tracta d'un procés judicial que ha de seguir el seu curs, i serà la justícia qui dictamini si existeix realment el delicte o si s'arxiva la querella. Palau ha assegurat que l'any passat quant van prendre possessió del càrrec l'equip de govern, van demanar assessorament a la secretaria per tal que els informés, de les fórmules, perquè els regidors poguessin percebre les remuneracions.

La Fiscalia prendrà declaració pròximament a Ramon Cónsola i als regidors de CiU, Miquel Campàs, Montserrat Segura, Rosa Maria Buira i Brigit Jubillar, Xavier Regalado i Robert Tarrio, així com els republicans Josep Lluís Grífol i Ramon Cadens, que van formar part de l'Ajuntament entre els anys 2007 i 2015.

Comentaris