01.12.2022 |
Territoris.cat

Indignació a la Seu per l'enfocament del documental sobre el contraban emès per TV3

"Al Pirineu no sortim quasi mai a TV3 però quan sortim més valdria no fer-ho". "Aquesta televisió no ens representa". "Ahir me'n vaig anar a dormir indignat amb TV3".

contraban
Una imatge del polèmic documental.
Indignació a la Seu per l'enfocament del documental sobre el contraban emès per TV3

TV3 es va despenjar ahir amb un "Sense Ficcions" dedicat al contraban que ha aixecat les ires dels urgellencs i urgellenques. "S'esperava més d'una televisió pública que vol ser de qualitat però que cada dia perd credibilitat". Aquest comentari publicat per un espectador al facebook mostra quines són les sensacions compartides per molts, i expressades per centenars d'espectadors de l'Alt Urgell que van veure en el documental com un reportatge "manipulat" que deixava entreveure que "la gent de l'Alt Urgell no sabem fer res més que contraban".


Per aquells que tinguin interès a recuperar el documental el poden veure en aquest enllaç

Les reaccions no es van fer esperar i ja en plena emissió del documental es van produir a les xarxes socials els primers comentaris de queixa per l'enfocament del reportatge. Les crítiques s'han reproduït a milers. Des del mateix alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que surt al vídeo i que en un missatge a la seva pàgina de facebook diu això: "Molt decebut enfocament ‪#‎ContrabanTabacTV3‬‪#‎laSeu‬ és molt més que tot això i us ho vaig explicar. La pràctica del contraban és minoritària!". Però, com ell, centenars de veïns anònims, i fins i tot periodistes locals, que han expressat la seva decepció amb el programa.

Per internet ja han començat a circular les primeres cartes demanant a TV3 una rectificació urgent i escrits molt crítics com aquest de la periodista Eva Clausó a la seva pàgina de facebook.

Un altre dels aspectes molt criticats ha estat l'emissió pública d'imatges presentades en l'àmbit judicial, fet que s'interpreta com la voluntat de perjudicar a algunes persones en concret de la Seu d'Urgell vinculades a l'àmbit polític i al món independentista. Hi ha molta gent de l'Alt Urgell completament decebuda amb l'actuació de la justícia en aquest aspecte i aquest documental no ha fet més que refermar el que la ciutadania urgellenca ja fa temps que sap i que té molt clar: la justícia en aquest país no existeix i està clarament manipulada amb finalitats polítiques. Igual que TV3.

 

Indignació a la Seu per l'enfocament del documental sobre el contraban emès per TV3
comentaris