17.01.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Golmés modificarà els usos urbanístics per facilitar la recuperació de les instal·lacions de Big-Ben

L'interès de diverses iniciatives privades  en les antigues instal·lacions de la discoteca Big-Ben, motiven que l'Ajuntament de Golmés modifiqui els usos urbanístics de la zona.

Imqatge de la zona urbanística en la que es troba el Complex Big-Ben
Imatge de la zona urbanística en la qual es troba el Complex Big-Ben
L'Ajuntament de Golmés modificarà els usos urbanístics per facilitar la recuperació de les instal·lacions de Big-Ben

L'Ajuntament de Golmés aprovarà una modificació d'usos de la zona paral·lela a l'antiga N-II, donat l'interès d'iniciatives privades en la implantació d'activitats esportives en el terme. Segons l'alcalde de Golmés Jordi Calvís, aquesta actuació també permetrà incrementar les dimensions de superfícies comercials de 400 a 800 metres quadrats de venda.

Pistes de pàdel en el polígon industrial Golparc de GolmésCalvís ha explicat que en els polígons del terme municipal ja s'han instal·lat activitats com gimnasos i pistes de pàdel, i altres iniciatives privades d'aquest àmbit han demanat informació al consistori, així com en l'àmbit dels serveis socials. Un interès que ha fet preveure que les antigues instal·lacions de la discoteca Big-Ben, es podrien convertir en equipaments esportius, amb el creixement de l'afició per l'esport i en especial pel pàdel. Segons Calvís, el Complex Big-Ben ja no és viable en el sector de l'oci, però un projecte esportiu indoor, seria una bona alternativa per recuperar els equipaments de restauració.

L'alcalde ha afegit que també s'han fet consultes sobre la possibilitat de reconvertir l'equipament en serveis de geriatria, per la qual cosa, al marge dels usos esportius també s'afegiran els socials. El consistori considera que el complex, compta amb moltes possibilitats de recuperar l'activitat en altres àmbits i faran tot el que calgui perquè així sigui.

El consistori de Golmés pretén disposar de tots els arguments, per tal que qualsevol iniciativa privada, en la trama industrial del municipi, disposi de tota la normativa urbanística necessària, per a la seva implantació.

La llei de comerç aprovada l'any 2009 impedia als municipis que no disposessin de Trama Urbana Consolidada autoritzar superfícies comercials de més de 400 metres quadrats de venda, i aquest ha sigut un altre dels motius pels quals el consistori modificarà els usos de les zones industrials paral·leles a l'antiga N-II.

El Complex Big-Ben va tancar portes el passat mes de juliol, després de tres dècades dedicades a l'oci i la restauració, essent un referent a tot l'Estat. La família Bomvehí, darrers propietaris, van intentar navegar per les aigües de la situació econòmica, amb alternatives creatives i originals, que no van ser suficients per superar l'embranzida de la crisi, la mobilitat del jovent, el botellon, així com la pressió de la legislació i els controls etílics a les carreteres.

L'Ajuntament de Golmés modificarà els usos urbanístics per facilitar la recuperació de les instal·lacions de Big-Ben
comentaris