23.05.2022 |

Joan Reñé defensa el pacte fiscal en el diari hongarès Magyar Nemzet

En resposta a les preguntes plantejades pel periodista del diari Magyar Nemzet, Reñé indica que l’increment del percentatge d’independentistes a Catalunya és perquè els catalans estan molt descontents i  la relació catalano-espanyola ha arribat a un punt sense retorn.
Joan Reñé en un moment de l'entrevista pel diari Magyar Nemzet.
Joan Reñé defensa el pacte fiscal en el diari hongarès Magyar Nemzet

Un dels diaris més venuts a Hongria, el Magyar Nemzet, ha publicat aquest dilluns una entrevista al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, amb motiu de la seva visita a la 25a edició de l’Aplec Internacional, que aquest any s’ha celebrat a Budapest entre els dies 3 i 5 d’agost. El Magyar Nemzet és un dels diaris amb més tirada en aquest país de la Unió Europea, que té més de 9 milions d’habitants i que fa més de 20 anys que va deixar de ser comunista.

Reñé també ha indicat que

el dèficit fiscal de Catalunya és de 20.000 milions d’euros, això és el 9% del PIB, i només amb el retorn de la meitat d’aquesta quantitat, a Catalunya no tindríem necessitat de fer les retallades que ens veiem obligats a fer.

La voluntat de Catalunya és poder recaptar i gestionar els seus impostos, ha dit Reñé.

Durant l’entrevista, Reñé també ha parlat de la vinculació entre Catalunya i Hongria, que es remunta a més de 700 anys amb el matrimoni entre Constança d'Aragó i Eimeric II d'Hongria (1196) i el de Violant d'Hongria i Jaume I de Catalunya-Aragó (1235).

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “és evident que Hongria pot tenir la seva oportunitat a Catalunya amb el sector agrícola, especialment a Lleida, però també hi ha unes excel·lents oportunitats per una cooperació industrial catalano-hongaresa i en el camp de les telecomunicacions i el turisme”.

Joan Reñé defensa el pacte fiscal en el diari hongarès Magyar Nemzet
comentaris