25.09.2022 |

Joan Reñé diu que, els ajuntaments petits no són el culpables del dèficit

La participació dels ajuntaments en els tributs de l’Estat és de 14%, una xifra que està molt per sota del 25% que les administracions locals reclamen des de fa anys.
El president de la Diputació Joan Reñé en la roda de premsa.
El president de la Diputació Joan Reñé en la roda de premsa.
Joan Reñé diu que, els ajuntaments petits no són el culpables del dèficit

El president de la Diputació de Lleida Joan Reñé ha convocat aquest divendres, una roda de premsa, com a conseqüència de l'acord del consell de ministres d'encetar els tràmits per a la reforma de l'administració local. Reñé, considera que l'informe de l'Avantprojecte desvia l'atenció i culpa els ajuntaments petits del dèficit de l'administració quan no en són els causants. René ha recordat que els ajuntaments generen el 5% del deute de les administracions, mentre al Govern central se li atribueix el 75%.

Segons Reñé, ningú parla d'abordar el finançament local. Caldria que fóssim seriosos, perquè estem igual que fa 30 anys", ha dit el president de la Diputació de Lleida en declaracions als mitjans de comunicació. El president de l'ens provincial a estat contundent manifestant que

una vegada més ens trobem davant d'una proposta agressiva, invasora i recentralitzadora,

i ha demanat respecte per l'autonomia local i pel model d'organització propi de Catalunya.

En defensa de la viabilitat dels petits municipis, Reñé ha recordat que la Diputació de Lleida compta amb un estudi elaborat per la Universitat de Lleida (UdL) que conclou que els ajuntaments petits són els qui presenten una millor situació financera. El treball també demostra que els serveis més eficients són els que es donen des de la proximitat.

El president de la Diputació de Lleida ha manifestat que la redacció d'aquest informe s'ha fet "d'esquena al territori", ja que "està totalment allunyat de la realitat territorial de la demarcació de Lleida i demostra no entendre l'organització territorial de Catalunya".

Joan Reñé diu que, els ajuntaments petits no són el culpables del dèficit
comentaris