Jordi Cruz presidirà el Concurs Raimat amb els Joves Talents de la Gastronomia

El projecte té com a objectiu una aposta clara pel talent, un aspecte clau perquè els que ara són alumnes demà siguin capdavanters al món de la gastronomia.

La primera edició del Concurs Raimat amb els Joves Talents de la Gastronomia.
photo_camera La primera edició del Concurs Raimat amb els Joves Talents de la Gastronomia.

El dijous 5 de juny, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida acollirà la final del II Concurs Raimat amb els Joves Talents de la Gastronomia que, en aquesta ocasió estarà presidit pel conegut xef Jordi Cruz (tres Estrelles Michelín i xef del restaurant ABaC).

El premi consisteix a reconèixer les tres millors receptes -una de cada escola- que els quinze finalistes, cinc de cadascuna de les escoles participants, l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), elaboraran el mateix dia de la final davant l'atenta supervisió del jurat.

Jordi Cruz, el xef més jove d'Espanya a rebre una Estrella Michelín i una de les joves promeses del panorama culinari espanyol, serà l'encarregat, junt amb l’enòleg de Raimat i periodistes gastronòmics, de decidir quin jove talent de cadascuna de les escoles s'emporta el premi, que consisteix en 2.000 euros per ampliar estudis en gastronomia.

I com a novetat, en aquesta edició s'ha creat el premi Raimat al millor maridatge proposat per als plats finalistes, i que està dotat amb un valor econòmic de 500 euros també per ampliar estudis. En aquest sentit, el celler s'ha integrat en el pla acadèmic de les escoles a través de tasts dels enòlegs en els tres centres i visites dels estudiants a Raimat per conèixer de primera mà les tècniques de viticultura així com els processos d'elaboració del vi.

Comentaris