Josep M. Romero vol batre el rècord Guinnes, corrent 24 hores descalç

L'atleta d'Arbeca Josep Maria Romero, es proposa superar els 166,444 km. de l'actual rècord Guinnes, corrent sense cap protecció al peus, els dies 3 i 4 de maig.

Josep Maria Romero va participar descalç en el Cros d'Arbeca.
photo_camera Josep Maria Romero va participar descalç en el Cros d'Arbeca.

L'arbequí Josep Maria Romero es proposa aconseguir un nou rècord Guinnes corrent descalç, un repte que vol superar els dies 3 i 4 de maig a les pistes d'atletisme Ramon Bellmunt del seu municipi. L'ultrafondista, maratonià i gran atleta començara la seva experiència el divendres 3 de maig a les 20:00 hores, amb l'objectiu de superar la distancia de 166,444 quilometres fins a les 20:00 hores del dissabte 4 de maig.

Per aquest garriguenc, membre de l'Associació Atlètica Xafatolls, es tracta d'un repte personal, un somni, una il·lusió, com a imatge viva de la superació, de la constància i de la confiança de les seves possibilitats. Romero també es planteja el repte com una forma de demostrar als que l'envolten i en especials als joves, que la paciència, l'esforç i la constància tenen la seva recompensa.

El Barefoot Running, correr descalç esta essen una pràctica que cada dia prolifera més, ja que existeixen estudis que demostren que els peus i les articulacions sense protecció pateixen menys lesiones, i el contacte de la pell amb el terra estimula el sistema nerviós. Romero s'ha preparat al llarg de molts mesos, començat amb una lleugera protecció de silicona fin a córrer totalment descalç per diferents tipus de pistes.

Josep Maria Romero te un llarg palmarès de competicions, les maratons de Paris, Hèlsinki, Berlín, Barcelona, San Sebastian, entre altres, les proves d'ultrafons del Sàhara, Xile, Egipte, Camerun, Argentina o Itàlia, per destacar algunes de les més representatives.

comentaris