Josep Maria Pujol dirigirà l'entitat que va fundar el seu germà Àngel Pujol, recentment traspassat

El Patronat que gestiona la fundació vas elegir per unanimitat a Josep Maria Pujol com a nou responsable, i també incorpora al fill del fundador, Miquel Pujol.

Visita del missioner basc Àngel Olaran a la seu de Prefabricats Pujol a Mollerussa.
photo_camera Visita del missioner basc Àngel Olaran a la seu de Prefabricats Pujol a Mollerussa.

Amb la voluntat de continuar el llegat del fundador, Àngel Pujol, la Fundació Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, ha elegit al seu germà Josep Maria Pujol com a nou president de l'entitat. El Patronat que gestiona la fundació també incorpora al fill del traspassat cooperant Miquel Pujol, amb la finalitat de donar continuïtat als projectes humanitaris, socials i educatius que l'entitat portava a terme a Etiòpia.

A partir d’ara, Josep Mª Pujol, seguirà amb el llegat del seu germà que va iniciar fa gairebé 10 anys quan gràcies al Dr. Ferreruela va conèixer al missioner Àngel Olaran i, entre ells va sorgir una sincera amistat. Com sempre deia Àngel Pujol de Àngel Olaran: Una hora per a conèixer-lo, un dia per admirar-lo i tota una vida per a no deixar-lo.

Una hora per a conèixer-lo, un dia per admirar-lo i tota una vida per a no deixar-lo

Josep Mª Pujol seguirà endavant amb la col·laboració solidària endegada pel seu germà d’ajuda al missioner Àngel Olaran en la seva labor humanitària a Wukro, al nord d’Etiòpia, i en la que seguirà sent fonamental el projecte d’ajuda als orfes i als més necessitats d’aquella zona del Tigray. Per aconseguir els objectius, podrà comptar amb el Patronat de la fundació i un equip humà de col·laboradors i voluntaris.

El nou president del Centre d’Iniciatives Solidàries, compta amb la seva experiència en el món de la cooperació, donat que va ser de l’any 1995 a desembre de 2007 el president de la Fundació Lleida Solidària, ONG del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida. Una organització lliure i independent amb la finalitat d’ajut humanitari a països del tercer món o dels nostres més proper, per raó de desastres naturals o catàstrofes, sempre i únicament en l’àmbit de la construcció.

Josep Maria Pujol també compta amb una trajectòria de reconeixements en l'àmbit de l'educació, l'any 1999 el Govern de la Generalitat de Catalunya el nomena president del Consell Social de la Universitat de Lleida. En l'àmbit empresarial va rebre el premi Catalunya Construcció; la medalla Ildefons Cerdà, i el premi Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, tots ells a la seva trajectòria professional.

Pel que fa a reconeixements institucionals a la seva labor vers la societat, ha estat distingit amb la Medalla d’Or de la Universitat de Lleida (setembre 2008), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (abril 2009) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Lleida (maig 2009).

Comentaris