Josep Maria Romero representant català a la Ultra Race Àfrica

L'atleta d'Arbeca, membre dels Xafatolls, Josep Maria Romero, serà l'únic representant català a la prova Ultra Race Àfrica. Una competició de 200 quilómetres en la que els participants han de ser autosuficients amb aliments.
Josep Maria Romero a la prova d'Egipte, tercer desert.
photo_camera Josep Maria Romero a la prova d'Egipte, tercer desert.

L'atleta dels Xafatolls Josep Maria Romero es prepara per afrontar un nou repte Extrem, la Ultra Race Àfrica, que es disputarà del 15 al 19 de novembre, a la regió nord del Camerún. Es tracta d'una prova de 200 quilómetres que es disputa en cinc etapes, en la que els participants han de portar el seu equip i l'alimentació suficient per tot el recorregut.

Romero competirà amb atletes de Singapur , Australia , USA , Alemania , Hong Kong , Dinamarca , Corea del Sud , Camerun , Slovenia, essent l'únic representant Espanyol, i Català.

La cursa comença a partir de les barreres del Kalio a la ciutat de Maroua, en direcció a les vessants dels turons de les muntanyes de Manara, un zona situada entre els paisatges del Sahel en els que es confon estepa i sabana. Els participants continuaran pels cims rocosos de Kapsiki i al llarg de tot el recorregut podran compartir la vida quotidiana del poble Fulani, el principal grup ètnic de la regió. 

El palmarès de Romero en les curses extremes es va iniciar l'any 2009 amb la participació en la Racing The Planet dels 4 Deserts, amb la prova del desert de l'Atacama a Chile. L'any seguent es traslladava al desert de Gobi, a la Xina per enfrontar-se a la segona prova, que culminava el 2011 amb la participació en el Sàhara Race a Egipte. Reptes dels que tan sols l'hi queda l'Antàrtida que té previst pel 2014.

Al marge de les proves extremes, Josep Maria Romero participa en una gran quantitat de competicions, nacionala i europees, de llarg recorregut, que l'hi serveixen per completar la preparació pels gran reptes extrems.

Per altra banda, també es l'impulsor de la prova Trail Runnig Arbeca, que aquest any celebra la tercera edició, i que se celebrarà el diumenge 25 de novembre. Una competició de 35 i 15 quilometres per un circuit de pistes rurals de la comarca de les Garrigues, amb un paisatges força atractius.

Comentaris