28.11.2022 |
Territoris.cat

El Josep, el primer lleidatà de l'any, segueix la tradició familiar de dir-se igual que el pare i l'avi

foto primer lleidata any
El Josep, el primer lleidatà de l'any, segueix la tradició familiar de dir-se igual que el pare i l'avi

El primer nadó de l'any 2018 a la demarcació de Lleida és diu Josep, com el seu pare i també el seu avi, i ha nascut tres minuts abans d'un quart d'una del migdia d'aquest dilluns. Ha estat en un part per cesària a la Clínica Perpetu Socors de la capital del Segrià i deu dies abans de la data prevista. Els seus pares, la Jesica Hernandez i el Josep Salazar, han explicat que han acudit al centre hospitalari a les cinc de la matinada. "Les campanades han anat bé i a les tres de la matinada he començat a notar els primers dolors", ha explicat la Jesica, que ha ressaltat que el petit "tenia moltes ganes de sortir". El bebè ha pesat 3,510 quilos i fa 49 centímetres de llarg i té una germana de sis anys, la Naiara.

El president i la vicepresidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs i Pilar Marqués, han visitat al primer lleidatà de l’any, al que han obsequiat amb una barra de pa. Es tracta d’una iniciativa que duen a terme des de fa deu anys i que consisteix en fer-li diàriament el mateix regal fins que el bebè compleixi un any. L’objectiu és que no es perdi la dita de ‘nascut amb un pa sota el braç’ com a símbol de sort, ha explicat Llaràs. Els seus pares la podran anar a buscar al seu forn més proper, que també li lliurarà altres productes típics com el tortell de reis, la mona o la coca de Sant Joan, acabant amb el pastís del seu primer aniversari. D’aquesta manera, es pretén promocionar i donar valor a la tasca artesanal que es duu a terme en aquest tipus d’establiments.

L'alcalde accidental de Lleida Xavier Rodamilans, acompanyat per la llevadora de la clínica, també ha visitat el nen aquesta tarda i li ha lliurat uns obsequis, així com un ram de flors a la seva mare.

El Josep, el primer lleidatà de l'any, segueix la tradició familiar de dir-se igual que el pare i l'avi
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement