02.10.2022 |
Territoris.cat

Joves talents d'arreu del món converteixen Solsona en una gran aula de música clàssica

Alumnes treballant en una de les anteriors edicions de AIMS 1
Alumnes treballant en una de les anteriors edicions de AIMS
Joves talents d'arreu del món converteixen Solsona en una gran aula de música clàssica

Classes d'improvisació musical, assignatures de violí o piano i concerts al carrer són algunes de les activitats que duran a terme els 72 joves talents de la música clàssica de 22 països diferents que des d'aquest dijous participen en l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS).

Un concerts dels alumnes de l'AIMSDurant dotze dies els alumnes tindran l'oportunitat d'aprendre interpretació dins de les taules, però també de pujar dalt de l'escenari, acompanyats dels seus professors, tots ells catedràtics d'alt nivell. Un dels estudiants que per primer cop participa a l'AIMS és l'Aditya Mukherji, de Bombai (Índia). Per ell és molt important ser a Solsona aquests dies, ja que, segons ha dit, a l'Índia no tenim cap escola de música clàssica i, per tant, aprendre música és molt difícil perquè no tens l'oportunitat d'optar a una educació formal". El director artístic del certamen, Peter Thiemann, ha explicat que tots els alumnes tenen un perfil en comú: "Saben que la música serà el seu futur professional.

L'AIMS és l'únic festival pedagògic de tot l'Estat i en els seus setze anys d'existència ja hi ha passat prop de 1.000 alumnes de 50 nacionalitats diferents

Pla obert del concert que han ofert dos alumnes de l'AIMS a una casa particular aquest dijous 10 d'agost de 2017 .(horitzontal)Enguany el certamen acull 72 estudiants de 22 països del món com ara Portugal, França, EUA o Anglaterra. Pel que fa a l'AIMS Festival, en aquesta edició s'han programat 34 actuacions en diferents escenaris del Solsonès, el Bages, el Moianès, l'Alt Urgell, el Segrià i el Baix Llobregat.

El secret de l'èxit de l'AIMS, segons el seu director, Peter Thiemann, és el seu claustre, format per deu professors de llarga trajectòria i èxit reconegut. Tots ells vindrien a ser el cartell de l'únic festival pedagògic del país, i el motiu pel qual joves talents d'arreu del món s'atreveixen a venir fins a Solsona per aprendre tècniques d'interpretació durant gairebé dues setmanes.

L'AIMS vol fer arribar la música a tots els col·lectius de la societat, per aquest motiu els preus de les entrades dels concerts són accessibles

A més, se celebren concerts populars al carrer i, des de fa deu anys, s'ofereixen actuacions per a col·lectius sense possibilitat d'acudir a les sales convencionals i les interpretacions es fan en hospitals, residències de tercera edat, centres per a discapacitats i, fins i tot, en cases particulars.

Joves talents d'arreu del món converteixen Solsona en una gran aula de música clàssica
comentaris