El jutge ordena a la Guàrdia Civil que busqui al CTTI els correus sobre l'1-O d'un comandament dels Mossos a Ponent

cotxe guardia civil lleida acn laura cortés 2 inteior
photo_camera Un dels cotxes de la Guàrdia Civil sortint de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, amb dues persones dins / Foto: Laura Cortés

El titular del jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida ha ordenat a la Guàrdia Civil que entri al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per recollir els correus electrònics d'un comandament dels Mossos d'Esquadra de Lleida relacionats amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Segons han informat fonts judicials, l'ordre s'ha produït en el marc de la investigació d'una suposada inacció de la policia catalana durant l'1-O per impedir la celebració del referèndum. De moment, el cas es troba sota secret de sumari. Aquest dijous, agents del cos armat es van presentar a la comissaria dels Mossos a Lleida, on van estar més d'onze hores buscant informació sobre el referèndum.

Aquest dijous els agents del cos van estar onze hores a la comissaria de la policia catalana de Lleida

Concretament, van demanar les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum, unes hores abans i unes hores després, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i també van bolcar la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana. A més, el jutjat va demanar documentació complementària.

Aquest dimarts, la Guàrdia Civil també es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l'1-O. Ho feien per ordres d'un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d'una denúncia d'un particular per suposada "inacció" dels Mossos l'1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l'autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d'interès en el dispositiu d'emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.

Comentaris