Comença la campanya de vacunacions de la grip, amb 84.000 dosi per a Lleida

La campanya va dirigida als majors de 60 anys i també a malalts crònics com ara persones amb malaltia pulmonar obstructiva, amb malalties cardiovasculars, cirrosis, diabètics o embarassades, així com al conjunt del personal sanitari.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya té previst distribuir 84.000 vacunes de la grip a Lleida
photo_camera L'Agència de Salut Pública de Catalunya té previst distribuir 84.000 vacunes de la grip a Lleida

Campanya de vacunació contra la gripL'Agència de Salut Pública de Catalunya té previst distribuir 84.000 vacunes de la grip a Lleida, en la campanya que s'ha iniciat aquest dilluns i que es prolongarà durant dos mesos. Segons el responsable de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Lleida, Pere Godoy, per enguany, en què s’espera que el virus no sigui especialment virulent, es disposa d’una vacuna millor adaptada, ja que de les tres soques de què es compon, dues han estat renovades.

Els objectius de la campanya d'enguany se centren a vacunar les persones en les quals la grip pot produir les complicacions més greus i causar més mortalitat, concretament millorant la cobertura en persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc, així com en el sector dels treballadors de la salut.

L'activitat gripal s'intensifica cap a la segona quinzena de desembre, quan es considera que s'entra en activitat epidèmica, moment en què s'incrementen les consultes als centres sanitaris i als serveis d'urgències. Cal recordar que el passat any en la regió sanitària de Lleida, es van diagnosticar, 7.860 casos, als que caldria afegir 704 de la regió d'Alt Pirineu i Aran. La setmana en què es van produir més casos va ser la tercera del mes de febrer, amb 362 diagnosticats, per cada 100.000 habitants, segons fons de Diagnosticat.

comentaris