Mollerussa i Lleida ciutats de la demarcació que distribuiran producte fresc en el Banc d'Aliments

Un cop es finalitzin les obres, el consistori té previst organitzar activitats i tallers relacionats amb la salut i l'alimentació per tal que els usuaris aprenguin a cuinar productes secs, i així poder optimitzar millor els aliments que ofereix el servei.

Marc Solsona i Josep Lavín mostren el projecte del Banc d'Aliments a Mollerussa.
photo_camera Marc Solsona i Josep Lavín mostren el projecte del Banc d'Aliments a Mollerussa.

L'Ajuntament de Mollerussa té previst traslladar la ubicació i la gestió del Banc d'Aliments, a la finca en què es trobava l'antic escorxador en la carretera de Torregrossa. Actualment el servei es duia a terme en els baixos de l'edifici Sant Jordi.

El consistori té la voluntat que aquest equipament esdevingui una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos, segons ha explicat aquest dilluns l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Benestar Social, Josep Lavín.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa, que ara es duu a terme únicament amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també a les persones beneficiàries producte fresc per la qual cosa cal comptar amb les instal·lacions frigorífiques d’emmagatzematge adequades. Cal dir que a la demarcació de Lleida únicament es compta amb un servei d’aquestes característiques a la capital.

L'Ajuntament ha licitat l'obra pel procediment negociat, que s'ha presentat a 11 empreses, amb un pressupost d’execució per contracte de 240.302 euros i un termini d’execució de 4 mesos. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que l’objectiu és que les obres puguin començar a principis de l’any vinent i estiguin enllestides abans de l’estiu. Solsona també ha indicat que el pressupost total de l’obra es finançarà amb 35.000 euros que es contemplaran en pressupost de l’any vinent de l’Ajuntament però que el projecte ha estat possible gràcies a la subvenció de prop de 200.000 euros per part de la Diputació de Lleida que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa.

La instal·lació consta de 439 metres quadrats de superfície construïda, a la part de l’exterior caldrà construir un magatzem de paletització on es pugui emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any, segons ha explicat Lavín. A la part interior, s’habilitarà les diferents sales per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’instal·larà la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.

Comentaris