L'Associació Leader de Ponent clou el cicle de tallers a l’Escola d’Hoteleria

La iniciativa té l’objectiu de promocionar els productes locals i posar-los en valor davant els futurs professionals del sector de l’hostaleria i la restauració

4a Jornada Garrigues interior
photo_camera Imatge de la quarta jornada gastronòmica que ha tingut lloc aquest matí a l'Escola d'Hoteleria de Lleida, amb el xef Xavi Benet

L’Associació Leader de Ponent va posar en marxa el dijous 25 de gener de 9 a 11 del matí la primera de les quatre jornades gastronòmiques centrades en el producte local que es realitzen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria

Gustum és un projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat

A través de quatre sessions els 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori.

Avui s’ha realitzat l'última sessió, la qual ha estat impartida pel xef Xavi Benet de l’Hostal Restaurant Benet de Les Borges Blanques. En les darreres jornades hi han participat el xef Albert Marimon de La Cava de Tàrrega, Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís i Mercè Tomàs de L’Estel de la Mercè.

Comentaris