L'empresa Teldair de Golmés consolida l'activitat en el sector sanitari

L'empresa Teldair ultima els detalls d'un equip de tractament d'aigua ultrapura en línea i portàtil, que ha desenvolupat, per abastir les unitats de malalts renals que requereixen d’hemodiàlisi. Un equip que instal·larà, en els propers mesos, en un hospital de la població de Luena en la regió Angolenya de Moxico.

Teldair instal·la la planta de tractament per diàlisis en el contenidor.
photo_camera Teldair instal·la la planta de tractament per diàlisis en el contenidor.

L'empresa Teldair, que té la seva seu a Golmés, va diversificar l'activitat en el sector sanitari l'any  2001 amb la instal·lació i servei tècnic d'equips de producció d’aigua en línia per a la diàlisi, un sistema que permet al centres hospitalaris i d'atenció als malalts renals, disposar d'una xarxa d'aplicació a l'hemodiàlisi conjunta. D'aquesta manera els centres eviten tenir que disposar d' unitats individuals de tractament i estalviar en costos energètics i de consum d’ aigua.

Teldair va diversificar els seus coneixements en el tractament d'aigües de boca en el sector sanitari especialitzant-se en sistemes d'ultra depuració en línia d’ aigua, sense necessitat d'emmagatzemar-la. Amb aquest procés es garanteix una molt alta qualitat de l'aigua tractada, que ha de servir per la depuració de la sang del pacient, conjuntament amb la resta de sals i minerals que s'hi apliquen en el tractament.

Teldair desenvolupa l'enginyeria del sistema per diverses empreses espanyoles del sector de productes sanitaris i ha instal·lat equips en tot l'Estat, i fa nou anys va fer el salt internacional equipant l'hospital israelià “The Elias Sourasky Tel Aviv Medical Centre”, amb un equip de concentrats centralitzats d'altes prestacions. Aquesta experiència va servir a l'empresa del Pla d'Urgell per situar-se en un lloc de privilegi en la instal·lació d'aquests equips.

Desprès d'aquest primer aterratge internacional i diversos projectes presentats a l’extranger, l'empresa, prepara un nou equip, en aquest cas per traslladar-lo a Angola, a la població de Luena, on el govern esta reformant totalment un antic hospital. En aquest cas l'empresa ha instal·lat tot el sistema d'ultra depuració en un contenidor per tal d'agilitzar el muntatge de la xarxa i facilitar el manteniment. Aquest contenidor ha estat equipat amb sistema de climatització, il·luminació i tots el equips per realitzar l’ultra depuració, com si es tractés d'un laboratori portable.

Amb aquesta iniciativa l'empresa tan sols haurà de desplaçar el tècnics per fer la connexió a la xarxa d'aplicació a pacients, fer les proves de posada en marxa sobre el terreny i formar al personal Angoleny, que es quedarà responsable de cuidar-se del funcionament de l’equip, ja que el sistema es traslladarà totalment comprovat. Un cop en el destí, aquest contenidor es cobrirà per tal d'adaptar-lo a l'entorn de l'edifici hospitalari i aïllar-lo de la temperatura exterior.

Teldair va ser pioner en el disseny i implantació del sistema en línia de producció d’aigua ultra pura per a diàlisi, i encara que actualment existeixen altres empreses que comercialitzen sistemes semblants, en el procés en línia d'ultra depuració continua essent líder en qualitat i experiència.

comentaris