L'Obra Social la Caixa destina 4.273€ a la campanya de joguines de Creu Roja

L’Obra Social ”la Caixa” a Lleida reafirma el seu compromís realitzant una col·laboració a la Creu Roja de les comarques de La Segarra, l’Urgell i El Pla d’Urgell, per dur a terme el projecte “Apropa’ns a la il·lusió, un gest una joguina!”.

Els voluntaris de Creu Roja preparen les joguines de la campanya.
photo_camera Els voluntaris de Creu Roja preparen les joguines de la campanya.

La campanya de joguines és una iniciativa anual de Creu Roja Joventut, que pretén donar suport a les famílies amb dificultats socials i econòmiques que no poden assumir l’adquisició de joguines per als seus fills i filles. Una iniciativa a la que l'Obra Social "la Caixa" ha destinat una dotació econòmica de 4.273 euros.

En aquesta campanya es promou la joguina educativa, no bèl·lica i no sexista, a més del valor de compartir, l’educació intercultural, el consum responsable i el respecte pel medi ambient. En aquesta edició de la campanya, es preveu repartir joguines a més de 16.000 infants de tot Catalunya, cosa que suposa un increment del 88% respecte l’edició de fa tres anys.

El desenvolupament de programes de caràcter social constitueix la prioritat fonamental. La superació de la pobresa infantil a Espanya, el foment de l’ocupació entre col·lectius amb dificultats, l’atenció a persones amb enfermetats avançades i la promoció de l’envelliment actiu i saludable són les línies de treball més destacades. Al costat d’elles, l’entitat impulsa programes educatius i d’investigació, projectes dirigits a la conservació del medi ambient i la divulgació de la ciència i iniciatives per a l’aproximament de la cultura a públics de totes les edats i nivells de formació.

La Caixa va destinar 500 milions d’euros a la seva Obra Social l'any 2012, una quantitat que va distribuir per àrees d’actuació: 331 milions d’euros al desenvolupament de programes socials (67%); 69 milions a impulsar propostes culturals; 68 milions a la promoció d’iniciatives científiques, mediambientals o d’investigació; i 32 milions de suport a projectes educatius.

Amb aquestes xifres “la Caixa” es posiciona com la primera fundació privada a Espanya per volum de pressupost i com una de les més importants del món.

comentaris