11.08.2022 |

La companyia Al Dahra-Fagavi regalarà la llavor d'alfals als productors

La companyia farratgera Al Dahra-Fagavi ha reunit aquest dilluns a Mollerussa, al voltant de 400 pagesos lleidatans per animar-los a produir farratge, i els va garantir un preu de 162 euros per tona i les llavors gratuïtes.
La companyia Al Dahra-Fagavi regalarà la llavor d'alfals als productors

Amb la voluntat d'explicar als productors agrícoles les avantatges actuals del cultiu del farratge, la companyia Al Dahra-Fagavi va convocar aquest dilluns al Teatre L'Amistat de Mollerussa, una reunió informativa que va deixar clar que el cultiu de l'alfals és rentable amb la demanda mundial actual. Segons el responsable de la companyia Josep Maria Gaset, l'objectiu de la reunió era explicar al pagès que a l'hora de fer les rotacions de varietats en les explotacions tingués en compte l'alfals com alternativa.

Gaset va afegir que el blat de moro ha estat el gran competidor de l'alfals, un farratge que fins ara, no era rentable pel pagès, però actualment l'alfals s'ha convertit en una alternativa amb beneficis per a les explotacions. A tot això Gaset va afegir que Al Dahra-Fagavi vol animar als pagesos amb incentius, com poden ser el preu garantit de 162 euros per tona i les llavors gratuïtes, per als productors que vulguin plantar aquest any.

La companyia farratgera considera que la demanda d'alfals en el mercats mundials està creixent, principalment degut a l'increment de la ramaderia en països com els Emirats Àrabs o la Xina. Peró precisament per aquest motiu també creix l'oferta en el sector a nivell mundial, per la qual cosa els responsables de Al Dahra-Fagavi aposten per ser cada cop més competitius, mirant de reduir el cost, ja que la qualitat està demostrada gràcies a la climatologia.

Per altra banda Josep Maria Gaset va explicar l'interès de la companyia en la central de contenidors d'Adif a Lleida, que podria ser el centre logístic de transport al port de Barcelona. Gaset va afegir que encara que s'han mantingut converses amb l'empresa ferroviària, no han rebut cap resposta, per la qual cosa estan buscant alternatives, però sempre pensant en aquest tipus de transport.

La companyia ja està mantenint contactes amb la Xina, país que ha homologat totes les plantes de la seva propietat, per la qual cosa estan a l'espera de poder iniciar el tractes comercials amb el gegant asiàtic entre els mesos d'abril i maig. Les plantes de Al Dahra-Fagavi al territori Català estan preparades per elaborar 360.000 tones de farratge anual, unes quantitats amb les que poden respondre als nous mercats emergents.

Actualment Espanya produeix entorn als 1,6 milions de tones d'alfals de les que el 85% es produeixen a Catalunya i Aragó.

La companyia Al Dahra-Fagavi regalarà la llavor d'alfals als productors
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement