23.05.2022 |

La CUP tem que amb la situació actual no s'arribi a fer la consulta sobiranista

Un govern que apliqui retallades i alhora intenti fer passes cap a un estat independent pot crear desafecció entre la població i pot fer baixar els favorables a la Independència.
L'acte es va celebrar al complex L'Amistat de Mollerussa.
L'acte es va celebrar al complex L'Amistat de Mollerussa.
La CUP tem que amb la situació actual no s'arribi a fer la consulta sobiranista

El diputat per la CUP Quim Arrufat va presidir aquest dissabte un acte a Mollerussa, que pretenia presentar els objectius de treball del grup polític al Pla d'Urgell, al mateix temps que explicar la seva activitat al Parlament de Catalunya. La convocatòria va comptar amb la participació de Jordi Soldevila com a representant comarcal i al membre de la CUP de Vilanova i la Geltrú Miquel Àngel Gonzàlez que va parlar de l'experiència local de l'organització.

Soldevila va abordar diverses problemàtiques socials i econòmiques de la comarca i va animar a tothom que vulgui a participar de les activitats del nucli. Entre les noves activitats, hi destaquen futures xerrades sobre temes diversos tals com la crisi econòmica, la privatització de la sanitat i alternatives de funcionament més sostenibles social i ecològicament.

Per la seva banda Quim Arrufat va explicar la trajectòria de la CUP, i va remarcar que als dos eixos principals en els quals ha estat treballant el grup parlamentari, la independència dels Països Catalans i la construcció d'una societat i d'una economia més justa, s'hi ha afegit un darrer: la transparència i la democratització de les institucions públiques actuals. Per Arrufat, la tasca dels tres diputats de la CUP al Parlament ha de ser donar veu als moviments socials de la societat catalana, treballar per presentar alternatives al funcionament actual i denunciar les polítiques abusives que s'estan aplicant.

Arrufat va fer referència a les dos abstencions i el vot afirmatiu a la Declaració de Sobirania, com una actitud que volia simbolitzar la preocupació de l'organització perquè el procés sigui encapçalat pel partit de govern i no per la societat civil. Per ell, que un govern retalli i alhora intenti fer passes cap a un estat independent pot crear desafecció entre la població i pot fer baixar els favorables a la Independència. Per aquest motiu, Arrufat va voler fer palesa la preocupació de la CUP perquè aquest fet faci allargar el procés i s'acabi diluint, tal i com està passant a Escòcia.

La darrera intervenció la va dur a terme Miguel Ángel González Ayala, membre de la CUP de Vilanova i la Geltrú, qui va explicar l'experiència municipal de l'organització a la capital del Garraf, on compta amb tres regidors a l'ajuntament.

La CUP tem que amb la situació actual no s'arribi a fer la consulta sobiranista
comentaris