La Diputació de Lleida destina 13 milions d'euros als Ajuntaments

El Ple de la Diputació de Lleida n’aprovarà aquest dijous les bases, que destinen pràcticament el 50% de la dotació a finançar despesa corrent i incrementen el percentatge de cofinançament que assumirà la Diputació.
El president Joan Reñé va presentar el nou Pla Específic.
photo_camera El president Joan Reñé va presentar el nou Pla Específic.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha presentat aquest dimarts les bases del Pla Específic per als anys 2013-2016, Pla que la Diputació de Lleida finança en exclusiva en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). D’acord amb les bases que se sotmetran a aprovació del Ple el pròxim dijous, l'en provincial aportarà 13 milions d’euros a aquest programa que per primera vegada des que es va crear l’any 2000 destinarà gairebé la meitat del pressupost a finançar la despesa corrent dels ajuntaments.

Aquesta és una de les principals novetats de la nova convocatòria del Pla Específic, que, en concret, destinarà fins a 6 milions d’euros a cobrir despesa ordinària si així ho sol·liciten els ajuntaments. La resta es destinarà a inversions per consistoris i Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) i un milió més es destinarà als consells comarcals pel manteniment de camins.

Joan Reñé, ha indicat que

aquest nou Pla Específic s’ha fet per donar oxigen i ajut directe a l’economia més bàsica dels ajuntaments per tal que aquells que ho necessitin puguin plantejar una finançament de la despesa ordinària.

L’altra novetat important és que la Diputació augmentarà el percentatge de cofinançament que assumeix en inversions locals per tal de disminuir l’aportació que ha de fer l’ajuntament sol·licitant. En aquest cas, el percentatge màxim de cost que assumirà la Diputació augmentarà un 55 respecte l’anterior pla i oscil·larà entre el 80% i el 95% de la inversió.

Reñé ha explicat que el nou Pla s’ha elaborat tenint en compte les circumstàncies econòmiques del moment i les necessitats més urgents dels ajuntaments.

El que hem plantejat és que els consistoris hagin de fer la mínima aportació dels seus recursos per cofinançar el Pla i ajudar-los en el finançament de la despesa corrent.

comentaris