30.11.2022 |

La Marxa cap a la Independència no s'atura i creix el suport popular a tot el país

Unes 300 persones segueixen l'acte organitzat per l’ANC Les Garrigues, un recorregut que ha unit tres municipis, l'Espluga Calba, Fulleda i Tarrés, acompanyats dels grallers de Fulleda i els de Bellvís.
Els grallers de Bellvís i els de Fulleda van participar a l'acte de les Garrigues.
La Marxa cap a la Independència no s'atura i creix el suport popular a tot el país

Després del tret de sortida amb el primer acte el dia 30 de juny a Lleida, la Marxa cap a la Independència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana ja no s'atura. Aquest cap de setmana ha estat el torn de l'Espluga Calba, Fulleda i Tarrés, a Les Garrigues. Unes 300 persones han fet la ruta que ha unit els tres municipis, amb la participació dels grallers i els gegants de l'Espluga, els grallers de Fulleda i els de Bellvís. Dues hores i mitja de recorregut, que van acabar amb una xerrada a Tarrés on es van repassar els principals arguments que l'ANC considera estratègics per a la independència de Catalunya com ara les sobreinversions en infraestructures viàries. Un tema d'especial actualitat en els darrers mesos, arran de la campanya del #novullpagar de les autopistes, que ha portat a centenars de conductors a protestar pel cobrament dels peatges a Catalunya.

L'acte el van tancar Carles Mora i Albert Turull, de l'Assemblea Nacional Catalana, que van parlar del full de ruta d'aquesta entitat nascuda de la voluntat popular, per seguir amb la Marxa. Tots dos van animar a seguir amb els actes previstos, que acabaran en una gran manifestació l'11 de Setembre a Barcelona. 

Per altra banda, els actes de la Marxa cap a la Independència a les Garrigues continuaran amb una altra ruta el proper 15 d'agost a la Pobla, el Vilosell, Vinaixa, l'Albi i Cervià. També hi haurà activitats a Juneda, Arbeca (24 d'agost) i Les Borges Blanques (10 de setembre), on l'ANC hi organitza conjuntament amb Òmnium Cultural, la presentació d'un llibre sobre 1714, una marxa de torxes nocturna i la lectura d'un manifest. L'Assemblea ja té obertes les inscripcions als autocars que organitza per facilitar l'arribada a la manifestació unitària de Barcelona, per la Diada.

La Marxa cap a la Independència no s'atura i creix el suport popular a tot el país
comentaris