06.12.2021 |
Territoris.cat

L'ACA adjudica 10 milions d’euros en ajuts per abastament municipal a 104 projectes

La línia, que es tornarà a convocar el 2017 i 2018 amb el mateix import, prioritzarà l’atenció a les situacions dels municipis amb majors problemes de garantia d’aigua

Obres de millora de l'ACA en una xarxa d'aigues
Obres de millora de l'ACA en una xarxa d'aigues
L'ACA adjudica 10 milions d’euros en ajuts per abastament municipal a 104 projectes

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt l’adjudicació provisional dels ajuts per millorar la garantia d’aigua als municipis que tenen problemes d’abastament. La línia, dotada amb 10 milions d’euros es destinarà a un total de 104 projectes de millora que suposaran una inversió global induïda de 20 milions d’euros a Catalunya, repartits en 84 municipis.

Aquesta línia de caràcter plurianual, convocada per l’ACA el passat mes de maig, pretén donar suport als municipis amb problemes de garantia d’abastament o de qualitat de l’aigua. A Catalunya hi ha més de 210 municipis, generalment petits o aïllats, amb problemes d’aigua.  

La línia d’ajuts, que està dotada amb 10 milions d’euros per al 2016, permetrà millorar la garantia de subministrament d’aigua a una població de més de 400.000 habitants. Aquesta és una de les mesures estratègiques previstes al Pla de Gestió de l’Aigua a Catalunya per donar suport als municipis petits i als que tenen problemes de garantia d’aigua en no estar connectats a les grans xarxes regionals de subministrament.  

L’ACA preveu mantenir aquesta línia amb caràcter plurianual. Per això es convocarà novament el 2017 i el 2018 amb el mateix import. En conjunt, suposarà unes inversions de 30 milions d’euros els propers tres anys. 

Els tres problemes principals que es pretén solucionar a través d’aquests ajuts són:

Millora de la qualitat de les aigües per a l’abastament d’aquells municipis que tenen les seves fonts de proveïment contaminades per factors diversos.

Solucionar els problemes de manca d’aigua d’aquells municipis no connectats a les xarxes regionals que en anys de sequera requereixen el suport a l’abastament mitjançant camions cisterna. Això pot afectar uns 25 municipis i més de 35.000 persones a Catalunya.

Ampliar i diversificar les fonts de captació de l’aigua per a l’abastament municipal per evitar que la dependència d’una única font de proveïment els porti a situacions de desabastament.

L'ACA adjudica 10 milions d’euros en ajuts per abastament municipal a 104 projectes
comentaris