L'ANC denuncia que la Guàrdia Civil li ha tancat el web sense notificació prèvia

L'Assemblea Nacional Catalana ha reobert el seu web en un altre domini després que aquest dilluns la Guàrdia Civil li ha tancat el portal sense notificació prèvia. assemblea.eu és el nou portal disponible de l'entitat

Captura de pantalla que ha pogut fer l'ANC en el seu web
photo_camera Captura de pantalla que ha pogut fer l'ANC en el seu web

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest dilluns a la nit que la Guàrdia Civil li ha tancat el web sense notificació prèvia. Ho ha anunciat a través de Twitter el cap de comunicació de l'entitat, Adrià Alsina. "Ja hi som. A Espanya la Guàrdia Civil ja pot tancar el web d'una entitat privada legal sense notificació prèvia. Hola, dictadura". Alsina ha acompanyat la piulada amb una captura de pantalla del web clausurat amb el logotip de la Guàrdia Civil i la llegenda "Este dominio ha sido intervenido y se encuentra a disposición de la Autoridad Judicial".

Cal recordar que aquest dissabte el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha "autoritzat el bloqueig" dels webs o dominis d'internet que apareguin "publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial" de qualsevol dels membres del Govern. 

En declaracions a TV3, el president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha confirmat el bloqueig i ha anunciat que els informàtics de l'entitat ja treballen per restablir la informació que contenia el web a través d'altres dreceres. A banda ha volgut agrair les trucades que ha rebut "d'informàtics solidaris" que s'oferien per ajudar a solucionar el bloqueig.

D'altra banda, Sánchez ha lamentat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi triat aquest camí en lloc del del diàleg.

En tot cas, l'entitat s'ha pres l'acció policial amb humor, i a través del seu compte oficial a Twitter ha piulat "Ara tornem" al costat d'una animació dels crèdits finals que acompanyaven les històries dels Looney Tunes, amb el clàssic 'That's all folks!'. L'animació utilitza els mateixos dibuixos animats que decoren un dels vaixells atracats al port de Barcelona on s'hostatgen els agents de la policia espanyola desplaçats a Catalunya per impedir l'1-O

L'Assemblea Nacional Catalana ha reobert el seu web en un altre domini després que aquest dilluns la Guàrdia Civil li ha tancat el portal sense notificació prèvia. Així ho va anunciar a través de Twitter el cap de comunicació de l'entitat, Adrià Alsina: "Ja hi som. A Espanya la Guàrdia Civil ja pot tancar el web d'una entitat privada legal sense notificació prèvia. Hola, dictadura". Alsina va acompanyar la piulada amb una captura de pantalla del web clausurat amb el logotip de la Guàrdia Civil i la llegenda "Este dominio ha sido intervenido y se encuentra a disposición de la Autoridad Judicial". L'ANC ha anunciat aquesta matinada a través de Twitter el nou portal de l'entitat, assemblea.eu.

Comentaris