L'exposició 'Ser voluntari dóna fruits' arriba a Mollerussa la setmana vinent

El Centre Cultural acollirà dilluns dia 7 la primera parada d'aquesta mostra amb la qual es vol fer un reconeixement al voluntariat

Presentacio Exposicio Voluntaris Mollerussa 2 interior
photo_camera Moment de la presentació de la mostra aquest dijous a la Diputació de Lleida

El Centre Cultural de Mollerussa acollirà el pròxim dilluns dia 7 de novembre, la primera parada de l'exposició Ser voluntari dóna fruits, mostra que s'ha presentat aquest dijous a la sala d'actes de la Diputació de Lleida de la mà de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). 

A l'acte, que ha comptat amb les intervencions de la coordinadora de la Unitat Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Assumpta Costafreda, i la diputada a la Diputació de Lleida, Rosa Ma Mora, han assistit representants de les entitats i voluntaris i usuaris d'aquestes que han participat en l'exposició deixant-se fotografiar i explicant les seves experiències.

La Federació compta amb 300 entitats a tot Catalunya, de les quals prop de 40 són a Lleida

En paraules d’Assumpta Costafreda, l’exposició és “un reconeixement al voluntariat i una oportunitat per a l’espectador de reflexionar i decidir-se a donar part del seu temps per ajudar els altres”. Costafreda ha destacat que “ser voluntari és una pràctica que enganxa, és una oportunitat per crear vincles i estimació cap als altres i ens fa més generosos, empàtics, pacients  i responsables”.

L’exposició està estructurada en divuit panells explicatius on es fa un repàs a la labor de la Federació Catalana de Voluntariat Social, que compta amb prop de 300 entitats a tot Catalunya, 75.000 persones voluntàries i prop de 40 entitats a Lleida. A l’exposició tenen un paper essencial els voluntaris i usuaris, que expliquen en primera persona la seva experiència i com els ha canviat la vida el voluntariat.

Del 30 de novembre al 5 de desembre s’exposarà al pati de la Paeria de Lleida, coincidint amb la VI Fira d’Entitats de Voluntariat Social a Lleida i el reconeixement per part de la Paeria a les persones voluntàries, que tindrà lloc el dia 30 de novembre, i amb el Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el dia 5 de desembre.

comentaris