06.10.2022 |
Territoris.cat

Els instituts Mollerussa i Torrevicens de Lleida impartiran cicles únics a Espanya

L'Institut Torrevicens incorpora per al pròxim curs, el primer cicle a la demarcació de Lleida de grau superior d'Anatomia Patològica i Radiodiagnòstic

Treball d'alumnes de FP amb maquinària pesant
Treball d'alumnes de FP amb maquinària pesant
Els instituts Mollerussa i Torrevicens de Lleida impartiran cicles únics a Espanya

L'Institut Mollerussa de la capital del Pla d'Urgell completarà el pròxim curs l'oferta de Formació Professional (FP) de la família d'Indústries extractives, amb un grau mitjà de Pedra Natural, el primer que s'impartirà a tot l'Estat, segons va explicar el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerès.

Acte de presentació consellera Mertixell RuizLa nova oferta del campus de FP mollerussenc mollerussenc va dirigida a preparar especialistes en extracció, manipulació i col·locació de pedra, però no tractarà el vessant artístic sobre la pedra. Cullerès va destacar que aquest cicle compta amb el suport dels gremis de la pedra i dels àrids de Catalunya i esperen oferir-lo en modalitat dual, la qual cosa suposa que els alumnes es formen en part a les indústries del sector.

El responsable d'ensenyament va afegir que està previst arribar a acords amb els responsables de la Seu Vella i la Sagrada Família per-què els alumnes puguin fer-hi pràctiques.

INS Mollerussa ha sigut un dels centres de formació que ha destacat per la seva vinculació amb els sectors laborals, adaptant l'oferta formativa a les necessitats empresarials del territori.

L'oferta de FP a la demarcació de Lleida també comptarà amb el primer cicle superior d'Anatomia Pa-tològica i Radiodiagnòstic que impartirà lNS Torrevicens de Lleida, una proposta formativa que completarà els cicles de la família sanitària que ja imparteix aquest centre de la capital de Segrià.

Visita als centres de Rormació PreofessionalAltres centres que també incorporen noves ofertes formatives són l'INS Joan Brudieu de la Seu d'Urgell que començarà el pròxim curs a impartir el grau superior de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma. Per la seva banda l'INS Hug Roger III de Sort, amplia l'oferta amb un de grau mitjà d'Activitats Comercials i un altre de superior de Guia, Informació i Assistència Turística.

Cullerès ha explicat que

els centres de la província impartiran al voltant de cent trenta-cinc cicles d'FP amb unes trenta pla-ces cada un, la qual cosa suposa una oferta total de més de quatre mil places.

L'oferta de FP per al pròxim curs es va presentar aquest dimecres a la seu del departament d'Ensenyament, en el decurs d'un acte en el qual la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va explicar que a Catalunya el curs que ve es podrà accedir a quaranta-cinc nous cicles de FP i Batxillerat, el que representa un increment de 1.316 places respecte al curs actual.

Els instituts Mollerussa i Torrevicens de Lleida impartiran cicles únics a Espanya
comentaris