Linyola entra en el catàleg de Catalunya Experience, com a destinació de racons desconeguts

El Parc de les olors, el campanar de l'església de Santa Maria, o els paisatges de la plana, seran les propostes turístiques del municipi.

L'alcalde Àlex Mases presenta el material de promoció que lliuraran als Touroperadors
photo_camera L'alcalde Àlex Mases presenta el material de promoció que lliuraran als Touroperadors

Aquest dijous, el municipi de Linyola, rebrà la visita de sis touroperadors europeus, que faran un recorregut pels indrets més singulars i atractius del municipi, al mateix temps que podran conèixer, algunes de les activitats que s'hi realitzen.

Una visita que ha estat promoguda per l'Agència Catalana de Turisme, en el marc del projecte Catalunya Experience, que tè com a objectiu promocionar el turisme en racons desconeguts del territori català. La visita que coincidirà amb el dia internacional del turisme, i sota el nom de TRI 3, Back to the Roots, que es pot traduir per Tornar als orígens, recorrerà altres poblacions de la demarcació com Verdú, Rocallaura, Vallbona de les Monges, i Lleida.

L'alcalde de Linyola Àlex Mases ha explicat que se sent molt satisfet de què l'Agència Catalana de Turisme hagi seleccionat a la població del Pla d'Urgell com a mostra de l'oferta turística d'interior. Una decisió que es va gestar en el Mercat d'escapades, a la que hi va assistir l'associació de turisme de la comarca, amb la seva oferta d'allotjaments rurals.

Mases ha afegit que rebran als touroperadors, i als tècnics de l'Agència que els acompanyaran, en el Parc de les olors, una instal·lació en la qual el visitant pot participar en una experiència visual i olfactiva peculiar. Els visitants també participaran en un seguit de taller, que tindrà la camamilla com a protagonista, i les seves aplicacions en les begudes, licors, i infusions.

El municipi també té previst potenciar elements arquitectònics com l'església de Santa Maria, un edifici del segle XVI, en el que destaca el campanar de 30 metres d'altura, que es pot visitar, amb unes vistes extraordinàries de tota la comarca, i en especial de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

La vista també inclou el besant gastronòmic amb un dinar de cuina d'autor, que prepararà el cuiner, i professor de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida Jordi Vidal, que dirigeix el Restaurant la Guspira, amb propostes que tindran com a base les plantes aromàtiques.
Linyola també presentarà les propostes del bateig de tractor, i les experiències de la collita de penis. Tota l'oferta turística i de restauració es lliurarà als touroperadors en format digital.

Mases també ha explicat que Linyola serà el primer Ajuntament que passarà a formar part de l'Associació de turisme del Pla d'Urgell, una iniciativa que espera que secundin la resta de consistoris. Tot i així, Mases ha afegit que la proposta turística ha d'anar més enllà de les limitacions comarcals, incloent-hi als municipis de les comarques properes, amb la voluntat d'oferir un pack més genèric que atregui el públic europeu, com a alternativa, a la platja i la muntanya. 

comentaris