26.02.2020 |
Territoris.cat

Llum verda a la consolidació del Centre d'Interpretació Cal Sinén de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana completarà els equipaments de Cal Sinén amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal Josep M. Huguet visita Cal Sinén
El president del Consell Comarcal Josep M. Huguet visita Cal Sinén
Llum verda a la consolidació del Centre d'Interpretació Cal Sinén de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana podrà consolidar el projecte del Centre d'Interpretació de Cal Sinén, gràcies a una aportació de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, que ronda els 185.000 euros. El projecte de Cal Sinén ha sigut una de les vint-i-una propostes que la Generalitat ha subvencionat a total Catalunya, i que tenen com a objectiu, crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a la promoció d’algunes iniciatives turístiques, entre d’altres.

Imatge Centre d'Interpretació de Cal SinénSegons el director del Consorci que gestiona l'espai natural del Pla d'Urgell, Toni Costa, aquesta ajuda significa poder Consolidar Cal Sinén com el Centre d'Interpretació que es va projectar. Un espai en el qual es pugui mostrar la recuperació de la zona humida, així com dels valors naturals i de la transformació del paisatge i la fauna de l'Estany.

Amb la nova aportació el Consorci podrà iniciar les obres que permetin habilitar tota la planta baixa de Cal Sinén, en la que s'inclourà la xarxa de subministrament elèctric, equipaments audiovisuals, així com completar les sales d'activitats i els miradors. Segons Costa, també es podria incloure alguna actuació en la planta subterrani de l'edifici, i quedaria pendent la primera planta que de moment quedaria com un espai efímer. 

Amb aquest equipament es podrà potenciar el coneixement sobre l'antic estany, el procés de recuperació i la consolidació, després d'una dècada, així com incrementar les propostes de tallers i activitats destinades a escolars i a grups interessats en la natura.

Les obres es podrien iniciar en els primers mesos de 2016 amb la previsió que estiguessin enllestides a final d'any.

Inauguració Cal Sinén EstanyUn cop consolidat el Centre d'Interpretació de Cal Sinén, l'accès a l'espai natural es farà des d'aquest equipament, i els punts d'informació actuals de Vila-sana i Ivars d'Urgell, s'obriran de manera esporàdica. En aquest sentit, Costa ha afegit que el consorci dura a terme una actuació per incrementar la senyalització de l'accés, des dels camins i carreteres de la rodalia, com és el cas de la nova variant d'Ivars d'Urgell.

Cal recordar que a l'octubre de l'any passat, es va obrir al públic una primera fase de l'edifici de Cal Sinén, en la que es va habilitar la recepció i la botiga de productes de proximitat, així com els espais museístics que es van recuperar de l'antiga masia, la cuina i el menjador, amb els que es mostrava la quotidianitat al voltant de la zona humida.

Comentarios