Manuel Roure presenta el primer llibre sobre d'optometria escrit en català

L'optometrista mollerussenc Manuel Roure posa a disposició de pares, pedagogs, pediatres, psicòlegs, optometristes, més de quaranta anys d'experiència, amb la publicació del llibre Predominis visuals. El treball es presenta el dijous dia 21 al Centre Cultural de Mollerussa a les 21:00 h.
Manuel Roure en el seu estudi, amb la publicació Predominis visuals.
photo_camera L'optometrista mollerussenc Manuel Roure.

Predominis visuals respon a més de quaranta anys de treball i investigació de l'optometrista mollerussenc Manuel Roure, estudi sobre un tema poc tractat i que té una aplicació molt important en el desenvolupament de les persones. Cal destacar que es tracta de la primera obra publicada en català sobre aquesta matèria. 

El llibre tracta el tema amb un llenguatge planer i entenedor, per tal de que des dels pares als professionals que treballen amb escolars, passant per pedagogs, pediatres, psicòlegs, tinguin amb aquesta publicació una informació aclaridora sobre algunes problemàtiques que poden sorgir en el creixement educatiu dels escolars. 

Manuel Roure explica que, en la clínica diària, ens trobem amb nens sense cap defecte refractiu important, ni cap diagnòstic de carència o limitació intel·lectual, que, malgrat tot, són incapaços d’aprendre a llegir d’acord a allò esperat per a la seva edat, o, si n’aprenen, no són capaços de fer-ho amb el rendiment adequat, invertint lletres o paraules,

sense obtenir el correcte significat de Ia seva lectura.

Manuel Roure no té constància de que existeixi cap llibre sobre optometria escrit en català, una afirmació que recolza el un fons bibliografic personal de més de 1.500 volums, a més de ser un gran coneixedor de l'entorn editorial de l'optometria,  participant en la traducció d'una trentena de llibres d'optometria escrits en anglès o francès.Amb la bona acollida que ha tingut Predominis visuals, i la importància del tema, Roure no descarta la traducció a altres llengües. Després de la presentació a Mollerussa, també es farà a Lleida, Barcelona o Girona, així com en altres indrets del territori.

Comentaris