La Marató de donació de sang de Mollerussa tanca amb 243 participants

Una vintena de nois i noies de l'Espai Jove Intercultural han treballat al llarg d'un mes i mig per elaborar articles, amb els que van obsequiar als donats.

Els membres de l'Associació de Donants de Sang del Pla d'Urgell.
photo_camera Els membres de l'Associació de Donants de Sang del Pla d'Urgell.

L'Associació de Donants de Sang del Pla d’Urgell, va complir les seves expectatives de superar els 212 donats de l'edició del 2014 de la Marató mollerussenca, en arribar als 243 participants, en la jornada que es va celebrar aquest dimecres al Complex L'Amistat.

Els joves de l'EJI que van participar en la Marató de donants de sang.En l'edició d'enguany les donacions femenines van superar a les masculines, 118 per 96 respectivament, aquesta xifra respon al fet que de les 243 donacions, 210 es van fer efectives i la resta, 33 en total, varen ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang. Des del Banc de Sang i Teixits (BST) han destacat que 41 persones que no havien donat mai sang es van iniciar en la donació en aquesta Marató de Mollerussa.

Aquesta campanya ha fet augmentar els baixos índexs de sang existents al BST, destaquem que es van superar les previsions.

Els joves de l'EJI que van participar en la Marató de donants de sang.Una jordana que va comptar amb una col·laboració molt destacada dels nois i noies de l'Espai Jove Intercultural (EJI) que van iniciar la seva participació amb un més i mig d'antelació, preparant un seguit d'articles amb els quals van obsequiar als donats.

Al llarg de la jornada, la vintena de joves de (EJI) van preparar les pancartes, les banderes i cartells que van fer servir per difondre la Marató en els carrers de Mollerussa, i també van ser els autors del logo de la campanya.

El treball s'ha realitzat mitjançant la metodologia Aprenentatge i Servei (APS) del banc de sang i teixits amb la col·laboració de l'Associació de Donants de Sang del Pla d'Urgell.

comentaris