Mercè Petit competirà en cinc continents a favor del ciclisme femení

La ciclista mollerussenca Mercè Petit s'ha proposat el repte de competir en les proves més dures que es celebren als cinc continents, com a repte personal i reivindicant el paper del ciclisme femení. Un projecte que ha presentat a les Becas GAES.
Mercè Petit busca la complicitat dels seguidors per complir el seu somni.
photo_camera Mercè Petit busca la complicitat dels seguidors per complir el seu somni.

Mercè Petit és una jove mollerussenca, de professió optometrista, però la passió la dedica a la bicicleta, un esport en el que ha aconseguit superar la major part dels reptes als que pot aspirar una esportista, i encara més si és femení. Mercè Petit ha guanyat pràcticament totes les proves en les que ha participat, on s'ha classificat entre les primeres, Pedals de Foc, La 10.000 de Soplao, Titan Desert by GAES, Volcat, Catalunya BTT, Espanya Bike Maraton, Powerbar Maraton, per possar algun exemples.

Malgrat els seus èxits, Mercè Petit considera que el paper de l'esportista femenina no està gens reconegut, malgrat que l'esforç, el treball, i la constància, han de ser els mateixos que un esportista masculí. Per altra banda, també reclama més reconeixement als esports minoritaris i individuals, que requereixen una gran preparació i en els que s'han aconseguit importants triomfs.

Per tot plegat l'esportista de 33 anys s'ha marcat el repte de participar en les proves de mountainbike, més dures dels cinc continents, en les que aspira a assolir tres pòdiums. Petit té la voluntat de popularitzar el ciclisme femení, i demostrar que també es possible assolir els somnis, amb humilitat, respecte, il·lusió, treball i esforç. 

El seu projecte començarà amb la Trans Andes, una cursa de bicicletes de muntanya extrema a través de l'escarpada serralada dels Andes, a la Patagònia xilena. La competició es durà a terme del 23 al 28 de gener 2013, amb sis etapes que van de 60 km a 100 km per dia.

Continuarà entre les províncies de Córdoba i Jaen, del 24 de febrer a l'1 de març amb la Andalucia Bike Race, una competició per parelles que recorre 400 quilometres en sis etapes, amb un desnivell de 12.300 metres acumulats.

El tercer dels reptes serà la Titan Desert by GAES, que es celebra del 28 d'abril al 3 de maig al desert del Marroc, una de les proves més dures, en la que és fonamental tenir coneixements d'orientació i navegació. Seran més de 600 quilòmetres en sis etapes, tres d'alta muntanya amb un desnivell acumulat de 4.000 metres, i dues 100% desèrtiques.

Al mes d'agost, si el projecte evoluciona com està previst,  Petit es traslladarà a Mongòlia per participar en la prova Mongolia Bike Challenge, un recorregut de 850 quilometres en set etapes, que haurà de fer totalment en solitari, del 30 d'agost al 7 de setembre.

El repte el finalitzarà a Austràlia a la Crocodile Trophy, aquesta competició que es celebra a finals d'octubre al nord de Queensland  l'obligarà a enfrontar-se a altes temperatures i constants desnivells, per tal de recórrer al voltant de 1.200 quilòmetres en deu etapes.

El projecte té un cost important, per la qual cosa ha buscat finançament en institucions i empreses del sector esportiu, comptant amb el suport de l'Ajuntament de Mollerussa i la Diputació de Lleida.

Per altra banda també ha presentat la proposta a les Becas GAES que donen suport a projectes esportius. En aquest cas els seguidors i amistats de la Mercè poden ajudar a aconseguir la beca si entren a la pàgina BECAS GAES, fent clic sobre el projecte.  

Comentaris