20.10.2021 |
Territoris.cat

Mans Unides inaugura el mercat d'articles d'artesania elaborats per un centenar de col·laboradors

Fins al dia 21 de maig i al Centre Cultural de Mollerussa es podrà col·laborar en la Tómbola solidaria, en la que es poden obtenir regals facilitats pels establiments comercials de Mollerussa.

Treballs manuals que es poden adquirir en el Mercat de Mans Unides.
Treballs manuals que es poden adquirir en el Mercat de Mans Unides.
Mans Unides inaugura el mercat d'articles d'artesania elaborats per un centenar de col·laboradors

La secció local de Mans Unides a Mollerussa va inaugurar aquest dimarts el Mercat d'Artesania i la Tómbola solidaria, una convocatòria anual que l'entitat humanitària organitza per tal de recaptar fons per finançar projectes socials i de cooperació. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat Marc Solsona i el rector de la parròquia mossèn Jordi Orobitg.

Marc Solsona i Jordi Orobitg inauguren el Mercat d'Artesania de Mans Unides.El Mercat que romandrà obert fins al dia 21 de maig en el Centre Cultural, ofereix una gran varietat de treballs manuals d'una gran qualitat, elaborats per més d'un centenar de col·laboradors/es de la ciutat. Paral·lelament en el mateix lloc, també es pot participar, en la Tómbola solidaria, una iniciativa que amb la mateixa finalitat, ofereix als visitants l'oportunitat d'aconseguir una amplia varietat de regals, des de petits electrodomèstics, productes gastronòmics, llibres, complements, i paneres varades, articles facilitats pels establiments comercials de la ciutat, empreses i entitats.

Un centenar de col·laboradors en el Mercat de Mans Unides.Mans Unides destinarà la recaptació d'aquesta iniciativa a tres projectes humanitaris al Camerun i al Congo, en el primer país africà es projecta un programa adreçat a 200 famílies de la regió de Ndom. Es tracta d'una zona amb grans dificultats per accedir a l'aigua, en la que es duran a terme actuacions de millora de la seguretat alimentaria, formació en aspectes nutricionals, gestió de l'aigua, estratègies agràries, així com d'integració social dels orfes. Amb aquest projecte es pretén que els camperols puguin ampliar i diversificar la producció agrícola, i part dels beneficis que obtindran, es destinaran a l'adquisició d'aliments proteínics que ajudin a completar la dieta.

Al Camerun també es projecta un complex escolar en la localitat de Obout, un centre neuràlgic amb 21 pobles al seu voltant, en el que hi col·laboraran altres ONG que treballen en el país.

En el cas del Congo, l'entitat projecta equipar amb un quiròfan el centre de salut situat en la perifèria de la capital Kinshasa, una barriada d'extrema pobresa.

Mans Unides inaugura el mercat d'articles d'artesania elaborats per un centenar de col·laboradors
comentaris