28.01.2022 |
Territoris.cat

Més de 250 nens i joves que participen en les activitats d'estiu han gaudit d'un esmorzar saludable a les piscines.

El sindicat Unió de Pagesos impulsa la campanya Disfruita-la, des de fa deu anys a Catalunya, i és el segon any que es promociona la fruita dolça lleidatana en la temporada específica de l'estiu. 

Presentació campanya Distruita-la a Mollerussa a Mollerussa
Presentació campanya Distruita-la a Mollerussa a Mollerussa
Més de 250 nens i joves que participen en les activitats d'estiu han gaudit d'un esmorzar saludable a les piscines.

Presentació campanya Distruita-la a MollerussaLes piscines municipals de Mollerussa han acollit aquest dimecres, l'acte de presentació de la campanya Disfruita-la a l'estiu, una acció que impulsa el sindicat Unió de Pagesos amb el suport de la Diputació de Lleida, amb l'objectiu de fomentar el consum de fruita. A l'acte hi han assistit el president de la Diputació Joan Reñé i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, acompanyats de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona.

Joan Reñé ha explicat que al marge de l'objectiu de fomentar el consum de fruita dolça, la campanya compta amb una component de solidaritat, donat que les comarques de Lleida compten amb una de les millors Disfruitala Mollerussa 2produccions de fruita del món, i amb una alta qualitat. Unes característiques que han fet possible l'esforç i el talent de molts pagesos, per la qual cosa, fomentar el consum de proximitat entre els més petits, és fer-ho en les famílies. Reñé ha afegit que els nens i nenes són els grans prescriptors en l'entorn familiar, d'allò que cal i no cal fer, i si amb accions com aquesta se'ls pot transmetre la necessitat de consumir fruita, per les seves qualitats i propietats saludables, contribuirem a millorar un sector econòmic estratègic del territori.

Joan Caball, es va expressar en els mateixos termes, afegint que la Disfruitala Mollerussa 4campanya que es porta a terme des de fa deu anys ha contribuït, ha incrementat el consum de fruita al territori. Caball lamenta que un producte d'alta qualitat, és el gran desconegut en el seu propi entorn, i la majoria de vegades viatja a centenars de quilòmetres, quan una bona part es podria quedar al costat de casa.

En la presentació hi han participat al voltant de 250 nens i nenes que utilitzen les piscines municipals per a les activitats organitzades per les entitats de Mollerussa. Un espectacle de la companyia La Cremallera ha introduït als nens i joves en el món de la fruita i les seves propietats. Un cop finalitzada l’animació, Reñé, Solsona i Caball, han repartit als nens i joves les carmanyoles, amb forma de poma i plena de fruita, amb l’objectiu que sigui reutilitzada posteriorment per a portar fruita durant les activitats d’estiu.

Més de 250 nens i joves que participen en les activitats d'estiu han gaudit d'un esmorzar saludable a les piscines.
comentaris