Mig miler de tractors ocupen Barcelona en la cloenda de la Marxa Pagesa

Unió de Pagesos clou una de les mobilitzacions més ambicioses per reivindicar la dignitat del sector, i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de respectar i valorar l'activitat agrària

Concentració a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona 1
photo_camera Concentració a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona 1

Després de tres dies de Marxa, al voltant de mig miler de tractors s'han concentrat aquest dissabte en l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, convocats pel sindicat Unió de Pagesos (UP). Una iniciativa que ha volgut ser un clam a la dignitat del sector, i a la necessitat que s'apliquin polítiques per un reequilibri territorial.

Els representants de les columnes lleidatanes en la cloenda de la Marxa PagesaLes nevades dels darrers dies en algunes comarques del país no ha impedit que molts pagesos hagin respost a la crida d'UP per aquest dissabte, i els que no s'han pogut desplaçar amb els tractors ho han fet amb autobús.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona rep a la Marxa PagesaEs tracta de la protesta més ambiciosa mai organitzada per Unió de Pagesos, aprofitant un moment que considera clau i oportú. D'una banda, davant la definició d'un model de nou país que respecti i valori l'activitat agrària, però també, amb efectes més immediats, per evitar noves retallades als pressupostos de la Generalitat.

Un document que en línies generals fa una crida a la societat pel reconeixement de l'activitat agrària com a pilar de la societat del benestar, així com reclamar més suport governamental

La concentració a Barcelona ha servit per fer públic el manifest, Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, que ha sigut el lema de la Marxa Pagesa, que va arrancar el passat dijous de diferents punts del territori. Un document que en línies generals fa una crida a la societat pel reconeixement de l'activitat agrària com a pilar de la societat del benestar, així com reclamar més suport governamental.

El document també reclama una classe política que entengui que el sector agrari forma part de la societat. Segons denuncia el sector, la renda agrària catalana acumula una davallada del 39%, en termes constants, entre el 2001 i el 2015.

Comentaris