Les millores a la UCI de l'Hospital Arnau garanteixen visites durant les 24 hores

Reñé visita la UCI de l'Arnau interior
photo_camera Visita del president de la Diputació Joan Reñé al nou equipament de l'Hospital Arnau de Vilanova

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va visitar dimarts la nova UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Reñé ha estat acompanyat per Jordi Cortada, director del Departament de Salut a Lleida; Mateu Huguet, gerent de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran; i Mercedes Palomar, ex cap de servei de Medicina Intensiva.

Tots ells han efectuat una visita guiada pel doctor Jesús Caballero, cap de servei de Medicina Intensiva de l'HUAV, i per Josep Marín, director de Serveis Generals, durant la qual han pogut comprovar les millores introduïdes en la instal·lació amb la inversió de 3.561.125,33 € efectuada per la Diputació de Lleida. Concretament, la corporació ha finançat amb 1.981.530,59 €  entre l’obra i la reforma per a l’adaptació dels 14 boxes de la 6a planta, i amb 1.579.594,44 les dos fases de l'equipament per a la nova UCI. La inversió global de la Diputació a l’Arnau des del 2011 se situa en 13,6M€.

Per tot plegat, Joan Reñé ha expressat la seva satisfacció per haver dotat l’Arnau amb una UCI de referència que pretén humanitzar el servei i que permet una atenció amb totes les garanties professionals i tecnològiques.

Amb aquestes reformes, la UCI de l’Arnau mantindrà el número total de box en 22, però amb un salt substancial en quant a qualitat assistencial, atès que les noves dependències comptaran amb habitacions més àmplies, amb llum natural i una tecnologia capdavantera, i algunes de les estances estaran habilitades per poder atendre infants i pacients que necessiten aïllament. Els treballs també han comportat actuacions a la coberta de l’edifici per millorar l’aïllament tèrmic i la impermeabilització de l’hospital.

Les noves instal·lacions entraran en servei dilluns vinent i, en paraules de Jesús Caballero, suposaran que l’Arnau disposi d’un equipament modern i modèlic. El cap de servei de Medicina Intensiva de l’Arnau ha destacat que és una UCI que s’ha fet pensant en el pacient, en els familiars, en els professionals i en el territori. En aquest sentit, ha remarcat que el pacient tindrà privadesa, llum natural de dia i foscor per descansar bé de nit; els familiars podran acompanyar durant més hores els seus malalts gràcies a una flexibilització dels horaris de visita (els acompanyants habituals podran ser-hi les 24 hores i les visites esporàdiques de familiars directes passaran de 2 a 6 hores si les condicions del pacient ho permeten); els professionals avançaran en la UCI sense papers i disposaran de tecnologia per fer més bé la seva feina, i el territori sabrà que disposa d’una sanitat en la que pot confiar i que està al seu servei. Caballero ha coincidit amb Joan Reñé a l’hora d’assenyalar que es tracta d’una UCI pensada per humanitzar al màxim el tracte al malalt i als seus familiars.

Comentaris