01.03.2021 |
Territoris.cat

El Ministeri d'Agricultura denega el permís a UP per fer una concentració a Madrid

Mobilitzacions del Sindicat Unió de Pagesos 1
Mobilitzacions del Sindicat Unió de Pagesos
El Ministeri d'Agricultura denega el permís a UP per fer una concentració a Madrid

El Ministeri d'Agricultura ha denegat el permís a Unió de Pagesos (UP) per fer una concentració a Madrid per recamar ajuts per la crisi de la fruita dolça. La protesta s'havia de fer dimarts de la setmana que ve, dia 6 de setembre i ara el sindicat ha decidit convocar-ne una al davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

UP també demana al Ministeri l'atorgament de períodes extraordinaris de carència, d'almenys un any, d'amortització del deute contret amb entitats financeres públiques de l'Administració estatal

El sindicat reclama a la ministra d'Agricultura, Isabel García-Tejerina, que demani ajuts directes a la Comissió Europea per pal·liar les pèrdues extraordinàries del sector de la fruita de pinyol. Dimecres passat, UP ja va traslladar a la conseller Meritxell Serret la necessitat d'exigir al Ministeri la declaració urgent de pertorbació del mercat dels préssecs i les nectarines prevista per l'Organització Comuna de Mercats (OCM), així com la posada en marxa d'un pla d'acció amb mesures com un pla d'arrencada i abandonament de determinats conreus.

El sindicat ha decidit convocar-ne una al davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida

Una de les darreres mobilitzacions del sindicat Unió de PagesosUP reclama que els ajuts d'Estat incloguin ajuts directes per superfície declarada a la DUN per agricultor professional o per explotacions agràries prioritàries, així com bonificació o rebaixa de les quotes de la Seguretat Social dels autònoms vinculats a explotacions hortofructícoles. A més, demana a la ministra que també defensi davant la CE la reassignació, d'un estat a l'altre, de les quotes no usades per a operacions de retirada de fruita, per tal que es puguin ampliar les quotes màximes. Cal recordar que la quota de les 20.000 tones per retirar fruita de pinyol aprovada per la CE es va esgotar en un sol dia. El sindicat demanava una quota mínima de 40.000 tones per poder fer fronta la crisi del sector.

UP també demana al Ministeri l'atorgament de períodes extraordinaris de carència, d'almenys un any, d'amortització del deute contret amb entitats financeres públiques de l'Administració estatal, la recuperació de nivell d'ajut d'ENESA per les assegurances agràries de fruita dolça i la reducció de l'índex de rendiment net dels fruiters no cítrics a la Declaració de la Renda que actualment és de 0,37

El Ministeri d'Agricultura denega el permís a UP per fer una concentració a Madrid
comentaris