Mollerussa participa en la creació del Consell Nacional d'infants i adolescents

Projecte impulsat pel Departament de Benestar Social i Família que va començar amb sis trobades territorials a Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Mollerussa, Reus, Manresa i Granollers. 

Activitats dels participants en la trobada del CNIAC que es va celebrar a Cabrera de Mar.
photo_camera Activitats dels participants en la trobada del CNIAC que es va celebrar a Cabrera de Mar.

Dos representants de Mollerussa van participar aquest cap de setmana en la trobada que sota el títol Els infants treballem per a la constitució del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència (CNIAC) es va celebrar a Cabrera de Mar on es van reunir prop d’una cinquantena d’infants i joves d’entre 8 i 17 anys procedents de 22 municipis catalans.

La trobada, que va comptar amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va servir perquè els participants intercanviessin experiències dels programes que es duen a terme en cada municipi. Així mateix, els participants van elaborar un esborrany del reglament intern del Consell i van establir les principals línies de treball per al primer any de funcionament.

La trobada s’emmarca en un procés de participació impulsat pel Departament de Benestar Social i Família que va començar a finals de setembre amb sis reunions territorials a Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Mollerussa, Reus, Manresa i Granollers. Les sessions es van celebrar, per una banda, amb dirigents polítics locals, tècnics i professionals vinculats als consells d’infants locals i, de l’altra, amb els membres d’aquests consells.

Aquest procés participatiu culminarà amb la constitució formal del CNIAC així com la seva primera reunió, que tindrà lloc el 20 de novembre, Dia Universal de la Infància. El CNIAC estarà format, a part dels representants escollits als consells d’infància, per representants de les entitats signants del Pacte per a la Infància i altres autoritats de la Generalitat.

comentaris