Mollerussa puja un 3% les taxes de les escoles bressol i l'Escola de Música

Solsona diu que cal ajustar-ne el cost, ja que són serveis de prestació no obligatòria per l'Ajuntament

 

Els alumnes de l'IES Mollerussa fan les pràctiques a les escoles bressol.
photo_camera Imatge d'arxiu d'alumnes en una escola bressol de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament de Mollerussa tractarà aquest dijous la modificació de l’ordenança per a les taxes en els serveis de les escoles bressol i de l’Escola de Música, que tindran en els dos casos un increment lineal del 3%, després que l’any passat no s’hi apliqués cap puja de preu, segons fonts municipals.

L'alcalde Marc Solsona ha justificat aquesta modificació per la necessitat d’ajustar-ne el cost, ja que "en tractar-se de serveis que no són d’obligada prestació per part de l’Ajuntament, amb la nova legislació estan subjectes a inspecció". A més, ha afegit, encara no està definida quina serà enguany l’aportació per part de la Generalitat.  

Reajustament també dels preus dels diferents programes formatius de l'Escola de Música 

Pel que fa a les taxes de l’Escola de Música s’ha fet també un reajustament dels preus dels diferents programes formatius, ja que s’ha modificat el pla d’estudis amb l’objectiu d’equiparar i homogeneïtzar nivells en blocs temaris, segons ha indicat Solsona.

L’Aula de Música Tradicional, novetat del nou pla d'estudis de l'Escola de Música

Aquest nou pla d’estudis presentarà com a novetat l’Aula de Música Tradicional amb la tenora com a protagonista. Es tracta d’una aposta per seguir impulsant la cultura popular musical amb un programa formatiu específic per a aquest instrument, que ja es va començar a introduir el curs passat.

D'altra banda, el Ple ordinari també donarà compte de l’estat d’execució del pressupost i altres informacions econòmiques i proposarà també l’aprovació d’una modificació de crèdits per una quantia de 4.475 euros que correspon a la construcció de dos passos de vianant elevats al camí del Palau.

Comentaris