Montgai organitza nous tallers d’elaboració de sabó artesà

Les sessions, que formen part de Net. Fira del Sabó, es faran els dies 19 i 26 de març i el 16 d’abril

 

TALLER SABO Interior
photo_camera Els inscrits aprendran diverses tècniques com són l'elaboració en fred, amb caldera i líquid

L’Ajuntament de Montgai ha organitzat una nova edició dels tallers d’elaboració de sabó artesà davant la bona participació en passades convocatòries. Els inscrits aprendran diverses tècniques com són l'elaboració en fred, amb caldera i líquid.

Els tallers, que aniran a càrrec de les mestres saboneres de la localitat, tindran lloc els dissabtes 19, 26 de març i 16 d'abril, de 4 a 6 de la tarda, i es portaran a terme a l’antic bar dels jubilats. Els interessats en participar-hi es poden inscriure al correu electrònic [email protected] o [email protected]. Les places són limitades (d’entre 15 i 20 persones) i el preu d’inscripció és de 8 euros per sessió. La proposta inclou berenar de coca i xocolata, així com un díptic amb les receptes que ensenyen les mestres saboneres.

El principal objectiu dels tallers és ensenyar a fer sabó a partir de l’oli de cuina usat. Els assistents col·laboraran en el reciclatge i evitaran que aquest residu es llenci a la natura. L’oli que es genera cada dia a casa és un dels més tòxics i problemàtics per al medi ambient. Com a dada significativa, cal dir que un sol litre d’oli usat abocat per l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua.

Aquests tallers formen part de Net. Fira del Sabó de Montgai que enguany celebrarà la seva vuitena edició el pròxim 24 d'abril.

Comentaris