08.12.2022 |
Territoris.cat

FINNFOAM PREVEU CREAR MÉS DE 25 LLOCS DE TREBALL EN UN ANY I MIG

Una multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics s'instal·la a les Borges

La multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics, Finnfoam, ha decidit instal·lar a les Borges Blanques un punt de producció per expandir el seu projecte al sud d'Europa.

image1
L'alcalde Enric Mir, el representant de Finnfoam, Fernando Álvarez i la regidora Núria Palau.
Una multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics s'instal·la a les Borges

La multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics, Finnfoam, ha decidit instal·lar a les Borges Blanques un punt de producció per expandir el seu projecte al sud d'Europa. Ho ha fet en una nau industrial que fins a l'octubre de 2013 va acollir una empresa del mateix sector, Ediltec Aislamientos, però que va haver de tancar per problemes econòmics deixant al carrer els seus treballadors. Finnfoam preveu crear més de 25 llocs de treball en un any i mig, quan l'empresa estigui a ple rendiment. Segons ha explicat el delegat a Espanya de Finnfoam, Fernando Álvarez, la intenció és buscar personal de la zona que ja hagi treballat en el sector' La inversió ronda els 3 milions d’euros.

Segons ha explicat el delegat a l'Estat de l'empresa, Finnfoam és el major grup de fabricants d'aïllaments tèrmics del nord d'Europa i després de començar al 2012 per Vigo, a Galícia, la seva expansió pel sud del continent, ara ha apostat per les Borges Blanques. El de la capital de les Garrigues serà un projecte a llarg termini on es preveu potenciar i comercialitzar els productes d'aïllament tèrmic des de la nau que han adquirit.

Al seu torn, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat que és un goig poder donar continuïtat a un projecte que va haver de suspendre la seva activitat i va comportar un procés concursal amb l'acomiadament de moltes persones. Ha dit que és una gran oportunitat pel municipi, que el posiciona per les seves facilitats a nivell de comunicació i també per les facilitats que s'han posat des de les administracions perquè l'empresa es pugui instal·lar aquí.

La instal·lació compta amb maquinària de la firma que antigament hi va engegar un projecte del mateix sector al 2011, però que per problemes econòmics va haver de tancar a l'octubre de 2013 deixant al carrer els 24 treballadors que aleshores tenia, ja que inicialment va arrencar amb 40 empleats fent torns de dia i de nit. Això no obstant, Finnfoam instal·larà properament maquinària d'última generació a la nau, que compta amb 2.250 metres quadrats, més unes oficines de 250 metres quadrats.

Segons Álvarez, la previsió és que quan la instal·lació estigui a ple rendiment d'aquí a un any i mig facin falta més de 25 persones per treballar-hi. A més a més, el delegat a Espanya de Finnfoam ha explicat que a les Borges Blanques volen apostar a mitjà termini per fer-hi altres produccions, ja que la firma també es dedica a la fabricació de làmpades led i estan estudiant la possibilitat que el projecte es compagini a la mateixa nau.

Álvarez ha assenyalat que han apostat per les Borges Blanques per la posició geogràfica i la instal·lació, que ja acollia un altre fabricant del mateix sector, tot i que costarà posar-ho en funcionament. Ha reconegut que estan il·lusionats amb el projecte ja que els permetrà arribar a un mercat molt més ampli que des de Galícia hagués estat més complicat. El projecte compta amb una inversió de prop de 3 milions d'euros i ja se n'han destinat 1,7 per comprar la nau a l'administrador concursal de l'antiga firma. La voluntat és contractar treballadors de la zona, que ja hagin treballat en aquest sector.

Una multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics s'instal·la a les Borges
comentaris