Multitudinària marató en favor de la democràcia a tot el territori

Entitats de tots tipus del territori es reuneixen a la plaça Sant Joan de Lleida
photo_camera Entitats de tots tipus del territori es reuneixen a la plaça Sant Joan de Lleida

Milers de persones han omplert aquest diumenge la plaça Sant Joan de Lleida en el marc de la Festa reivindicativa per la democràcia per denunciar la "vulneració" dels drets fonamentals que està duent a terme l'estat espanyol els darrers dies a Catalunya i per manifestar el suport al Govern.

Linyola es bolca en la Marató per la DemocràciaDurant la seva intervenció, el conseller de Presidència, Jordi Turull, ha assegurat que "aquells que es pensaven que no posant col·legis dificultarien l'1-O però està tenint un efecte multiplicador de gent a favor de poder votar". Durant l'acte, organitzat per Òmnium, l'ANC i la Plataforma d'entitats culturals de Lleida, els assistents han deixat crits de "votarem" i "independència" i també han demanat la dimissió de l'alcalde Àngel Ros. Així mateix, el públic ha pogut gaudir d'actuacions musicals i d'entitats culturals i també s'ha dut a terme una encartellada popular per cridar a la participació en el referèndum de l'1-O.

Linyola es bolca en la Marató per la Democràcia 1Una plaça Sant Joan de Lleida plena de gom a gom ha volgut fer sentit la seva veu aquest diumenge en defensa dels drets fonamentals, en el marc de la Festa reivindicativa per la democràcia que han organitzat Òmnium Cultural, l'ANC i la Plataforma d'entitats culturals de Lleida i que, segons l'organització, ha aplegat prop de 5.000 persones. L'acte ha comptat amb el suport del PDeCAT, ERC, Junts pel Sí, Crida-CUP, Comú de Lleida, Podem Lleida, Reagrupament Independentista, MES-Moviment d'Esquerres, Demòcrates, Arran, a més de la UGT, CCOO, CGT, Intersindical-CSC, Unió de Pagesos, JARC i USTEC-STEs, entre altres entitats i col·lectius. 

Durant l'acte, organitzat per Òmnium, l'ANC i la Plataforma d'entitats culturals de Lleida, els assistents han deixat crits de "votarem" i "independència" i també han demanat la dimissió de l'alcalde Àngel Ros. Així mateix, el públic ha pogut gaudir d'actuacions musicals i d'entitats culturals.

Les concentracions s'han repetit a un gran nombre de poblacions del territori que van dur a terme més de 300 activitats culturals i musicals, que han finalitzat amb una massiva empegada de cartells demanant la participació en el referèndum de l'1 d'octubre i la llibertat.

Comentaris