Neix el Projecte Ponent Coopera, per impulsar cooperatives d'Economia Social

Participants en la prsentació del projecte Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida
photo_camera Participants en la prsentació del projecte Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida

La Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, ha acollit aquest dimecres, la presentació del projecte Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida. L'acte ha comptat amb la presència dels representants de les cooperatives i administracions que donen suport a l'Ateneu.

Participants en la prsentació del projecte Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida Portada Text

El projecte que forma part del Programa Aracoop, l'impulsa i finança el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, Ponent Coopera es converteix en un dels 14 ateneus cooperatius que s'han posat en marxa al territori català

Ponent Coopera neix amb l'aposta clara d'impulsar l'economia social i solidària en aquest territori i amb l'objectiu de crear nous llocs de treball, estables i de qualitat a partir de la creació de noves cooperatives. L'equip promotor del projecte està format per l'Associació Alba i les cooperatives Tres Cadires, L'Olivera, La Cuina del Comú i el Risell.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018El projecte comptarà amb una aportació de 4 milions d'euros del departament d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, aquesta xifra permetrà finançar 14 ateneus, que constitueixen una xarxa que dóna l'abast a tot el territori de Catalunya amb la col·laboració de 692 entitats i amb un impacte l'any 2017 de més de 6.000 persones formades i 153 cooperatives creades.

L'Ateneu ponentí neix amb l'objectiu de fer arribar informació i assessorament sobre economia social i solidària i cooperativisme a un miler de persones, i que a finals de 2018 s'hagin constituït 30 noves cooperatives al territori de Ponent que generin un mínim de 30 llocs de treball

Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l'economia social i cooperativa a cada territori. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori és clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l'economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

Comentaris