La neu deixa gruixos de fins a mig metre en cotes properes als 1.000 metres

Protecció Civil manté l’alerta Neucat i recomana molta prudència en la mobilitat per les zones afectades

Diverses persones amb una pala al costat de la carretera a Altron
photo_camera Diverses persones amb una pala al costat de la carretera a Altron

La neu caiguda en les darreres hores al Pirineu ha deixat gruixos que s’han acostat, i fins i tot superat, al mig metre en municipis situats en cotes properes als 1.000 metres. Així, segons Protecció Civil, s’han acumulat 53 centímetres de neu a Naut Aran i 39 centímetres a Vielha, i en menor mesura, 33 centímetres a Esterri d’Àneu, 25 a Puigcerdà, 20 centímetres a Viu de Llevata i 13 a Das. Fins aquest matí, no s’ha produït cap incidència destacada a causa de la nevada, tot i que s’ha hagut de suspendre el transport escolar al Pallars Sobirà i l’institut de Sort ha tancat les portes per la impossibilitat d’accedir-hi. D’altra banda, Protecció Civil, que manté acivada l’alerta del Neucat, ha demanat molta prudència en la mobilitat per les zones afectades. De fet, la circulació s’ha interromput a la C-28 a Naut Aran per accedir al Port de la Bonaigua i a la BV-4031 de Castellar de N’Hug a La Molina. A més, es necessiten cadenes per circular per la Collada de Tosses, entre altres afectacions viàries.

Persones fent-se pas a la neu amb pales a AltronL’obligació de circular amb cadenes afecta onze trams de via més. Es tracta a la demarcació de Lleida, de la C-13, la C-28 i la C-147 a Esterri d’Àneu; de la C-142b a Naut Aran per accedir al Pla de Beret i la C-28 a Vielha cap a Vaquèira; de l’L-500 i l’L-501 a Vall de Boí per anar al Balneari de Boí i al Pla de l’Ermita, respectivament; de l’L-504 a Llavorsí en direcció Tavascan; de l’L-510 a Alins i de l’N-141 a Bossòst fins al Coll del Portillon. També calen cadenes a l’L-503 a Torre de Cabdella. 

A més, a l’N-230 a Vielha està restringit el pas de vehicles articulats en direcció Vilaller en ambdós sentits per neu o gel a la calçada, així com a l’N-260, on els vehicles pesats tenen restringit el pas a partir del quilòmetre 130.

comentaris