26.07.2021 |
Territoris.cat

Llach dóna suport a la campana 'Refugees, my Europe is your Home' sorgida al Pla d'Urgell

Lluís Llach va manifestar davant un centre cultural ple de gom a gom, que el camí cap a la independència, tot i que comporta una feina ingent, s'està complint. Hi ha persones molt preparades i compromeses al capdavant, en un procés constituent que el fa molt interessant

El Públic va omplir el Centre Cultural en la xerrada de Lluís llach
El Públic va omplir el Centre Cultural en la xerrada de Lluís llach
Llach dóna suport a la campana 'Refugees, my Europe is your Home' sorgida al Pla d'Urgell

L'acte organitzat per l'ANC del Pla d'Urgell, Òmnium Cultural i l'Ateneu Popular Plana d'Urgell i que va tenir lloc dissabte, va congregar un nombrosíssim aforament, amb un públic que no va voler perdre's la intervenció del cantautor català i president de la Comissió del Procés Constituent, Lluís Llach.

Solsona, llach, Forné i Costa en la xerrada a MollerussaAmb el tarannà proper que el caracteritza, va destacar que a Catalunya tenim una de les societats més ben travades, amb entitats dels diferents sectors del país, afirmant que si la ciutadania no hagués fet el que ha fet durant aquests anys, no seríem aquí. Una conjunció entre la societat civil i l'alliberament nacional, amb el treball de 72 diputats que estan disposats a arribar fins al final. Una nova forma de fer política - va afegir- que no s'havia vist mai fins ara i que posa a un estat entre les cordes.

Tot i les intervencions per part de l'estat espanyol per boicotejar el procés, Lluís Llach va dir que per a Europa, Catalunya és molt important i no actuarà fins que el mandat democràtic estigui damunt la taula de negociacions, doncs a banda de les circumstàncies democràtiques, hi ha els interessos". Amb unes exportacions del 65%, un dels aturs més baixos de tot l'estat espanyol i la tercera comunitat a l'Estat en PIB per càpita, vuit punts per sobre de la mitjana de la UE, creu que "Europa ens ajudarà a negociar el nostre mandat democràtic. Som un dels països d'Europa on es ve més a invertir i la nostra societat és contemplada com a font de riquesa" per concloure que "no es pot destrossar econòmicament un país, la Merkel no ho permetrà.

En la xerrada hi van participar, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, Víctor Costa, membre de l'ANC, Òmnium i l'Ateneu, i Josep Maria Forné, Diputat de Junts pel Sí i ex-president d'Òmnium Lleida.

Xerrada Lluís Llach Mollerussa, manifest  Refugees, my Europe is your HomeEn el decurs de l'acte es va fer lectura del manifest de la campanya Refugees, my Europe is your Home, sorgida al Pla d'Urgell, i que té com a objectiu, denunciar l'actual situació que viuen els refugiats que han arribat o intenten arribar a Europa. El Col·lectiu de persones que impulsen la campanya, porten a terme accions en tot el territori, amb la voluntat fer palesa la disconformitat de les persones amb les decisions que els líders de la Unió Europea estan prenent respecte a aquesta crisi. És una protesta en contra de l'acord vergonyós amb Turquia i que vulnera els tractats internacionals vers els refugiats, en contra del tracte inhumà que estan rebent aquestes persones, i en contra de la inacció del govern espanyol.

Llach dóna suport a la campana 'Refugees, my Europe is your Home' sorgida al Pla d'Urgell
comentaris